BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Emekli emniyet müdürü intihar etmemiş

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde evinin banyosunda beylik tabancasıyla intihar ettiği sanılan emekli emniyet müdürü 63 yaşındaki Tahsin Haluk Akter’in, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Abone ol

Bir dönem İstanbul’da da görev yapan Akter’in otopsisinde, kurşunlardan ikisinin ensesinden birisinin ise şakağından girdiği belirlendi. Jandarmanın, emniyet müdürünün bir aydır birlikte kaldığı kadını aradığı öğrenildi.

Dün saat 09.00 sıralarında, Yalıkavak Beldesi, Genişaltı Mevkisi, 23 Sokak’taki evden silah sesi gelmesi üzerine vatandaşlar, olayı jandarmaya bildirdi. Adrese gelen ekiplerin çilingir yardımıyla eve girmesinin ardından yaptığı araştırmada, emekli emniyet müdürü Tahsin Haluk Akter’in cesedi, banyodaki küvetin içinde bulundu.

Olay yerindeki ilk inceleme sonrasında beylik tabancasıyla intihar ettiği düşünülen Tahsin Haluk Akter’in cesedi, ölüm nedeninin tespiti amacıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bu sırada acı olayı haber alan Akter’in 8 yıl önce boşandığı eski eşi emekli gazeteci 51 yaşındaki Seyhun Güleç de, Kuşadası’ndan Bodrum’a gelerek gözyaşı döktü. Güleç, Akter’in emekli olduktan sonra güvenlik şirketi kurduğunu ama işlerinin iyi gitmediğini söyledi.

ÜÇ KURŞUNLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Bugün sabah saatlerinde Tahsin Haluk Akter’in cesedine yapılan otopside, intihar etmediği, cinayete kurban gittiği belirlendi. Akter’in, başına isabet eden ve ilk belirlemelere göre 7.65 milimetre çapında olduğu sanılan üç kurşunla hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ensesinden giren kurşunlardan birinin gözünden çıktığı, diğerinin ise şakağından giren üçüncü kurşun gibi kafatasında kaldığı saptandı.

BİRLİKTE YAŞADIĞI KADIN ARANMAYA BAŞLANDI

Bir dönem İstanbul’da da görev yaptığı bildirilen ve eşinden ayrıldıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan Tahsin Haluk Akter’in, yaklaşık bir aydır da bir kadınla zaman zaman birlikte görüldüğü, jandarmanın araştırmalarıyla ortaya çıktı. Ekiplerin olayla ilgili olabileceği ihtimaline karşı bu kadını bulmak için ve katil ya da katillere uluşmak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi.