BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.463,50
HABER /  GÜNCEL

İsmi yüzünden hayatı zehir oldu!

Bu kadının öyle bir ismi var ki internet sitelerinde mail zinciri yoluyla herkese gönderiliyor. Hayatı bu yüzden alt üst oldu.

Abone ol

İzmir'de yaşayan Cihandabir Biricik Birtane Birleşik Meltem isimli genç kadın, işlem yaptığı bankaya verdiği nüfus cüzdanı örneğinin internet ortamında yayılmasının hayatını alt üst ettiğini söyledi. "Kişilik haklarım ihlal edildi, çirkin teklifler alıyorum. Bunu yapanların bulunması için suç duyurusunda bulundum" diyen genç kadın, bankacı olmak istediğini ancak yaşadığı bu olaydan sonra bankacılıktan soğuduğunu söyledi.

DÜNYADA TEK OLSUN DİYE

İsminin, koleksiyonculuk yapan babası tarafından dünyada tek olması için konulduğunu belirten genç kadın, uzun isminden dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşadığını belirterek; "İlkokul yıllarımda ismim yüzünden sıkıntı çekiyordum ancak çok tatlı anılarım da vardı. Ancak geçen gün bir uyarı mesajı aldım ve büyük bir şok yaşadım. Gelen mailde kimlik bilgilerimin internet ortamında dolaştığı yazıyordu. En son nerede işlem yaptırdığımı düşündüm ve bir bankada işlem yaptırdığımı hatırladım. Bankada çalışan bir kişi benim nüfus cüzdanımı önlü arkalı tarayarak alaycı bir üslupla internetten her tarafa yaymış. Bu mailde banka hesap numaram bile var. Bütün kişilik haklarım ihlal edildi" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Meltem, bunu yapanların tespit edilmesi için suç duyurusunda bulundu.
Bankaya yaptığı başvuru sonucu evrakları inceleyen bir banka çalışanı tarafından ismini "Tuhaf" bulduğu için kimlik bilgisini arkadaşlarıyla paylaşması sonucu iki gün içinde tüm internet kullanıcılarına "Böyle bir isim olur mu ya" başlığıyla ulaştığını belirten Cihandabir Biricik Birtane Birleşik Meltem; şunları söyledi: "Kısa bir araştırma yapınca pek çok paylaşım sitesi ve mail zincirinde benzer alaylı yorumlar yapıldığını gördüm. Artık bütün forum sitelerinde bütün bilgilerim deşifre olmuş vaziyette ve bir aydır hayatım alt üst oldu. Bir çok çirkin teklifler alıyorum. Psikolojim bozuldu. Ellerinde, dışarıya sızmaması gereken bilgi olan görevliler, bu bilgileri dışarı sızdırarak kişilik haklarıma tecavüz ettiler."

Uzun ismi yüzünden sıkıntılı anlar yaşayan Birleşik Meltem, "Henüz çocuğum yok, olduğunda kısa bir ismi olmasını isterim ancak O'nun da ismini babam koyacak. Yine ilginç bir isim olabilir" diye yakındı. Meltem, babasının mesleği nedeniyle dünyada tek olmalarını istediği için bu ismi koyduğunu söyledi.

Genç kadının Yazılım Mühendisi olan eşi Y.M. ise olay karşısında çok şaşırdıklarını ve hemen gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kimlik bilgilerinden benim de kütük bilgilerime ulaşılabileceğini düşünerek bizim adımıza yasal bir işlem yapılmaması için gerekli kurumlara başvuruda bulunduk. İnternet ve telefon bankacılığının güvenir olması için kendi hesap bilgilerinize ulaşabilmek için bile bir çok güvenlik sorusu ve aşamalardan geçiyorsunuz ancak bir banka görevlisi sizin bütün bilgilerinizi dışarı sızdırabiliyor. Kişilik haklarımız ihlal edildi."