BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  GÜNCEL

Mitinglerin kazananı kim?

Ak Parti ve CHP birer saat arayla İstanbul'da miting yaptı. İki partinin de kazandığı bir nokta vardı. İşte mitinglerden notlar;

Abone ol

İNTERNETHABER

AK Parti ve CHP seçim kapışmasını bugün İstanbul'da sürdürdü. Her iki alana da katılan gazetecilerin ortak görüşü ise Ak Parti mitinginin daha kalabalık olduğu, CHP mitinginin ise daha coşkulu olduğuydu... Yani kalabalık yönünden kazanan Ak Parti, coşku yönünden kazanan ise CHP oldu.

DÜNDAR: KAZLIÇEŞME ORGANİZE, ÇAĞLAYAN COŞKULU

İki miting alanını da gören Can Dündar'ın izlenimleri şöyle:

"Doğrusu iktidar partisiyle muhalefet partisi farkı ortaya çıkıyor. Burası (Kazlıçeşme) çok organize bir miting...Ama CHP'nin coşkusunu daha fazla buldum. Burada sahne önemli. CHP'liler slogan atıyorlardı. Burada sahnedeki ne diyorsa o tekrarlanıyor.  Şu anda İstanbul İl Başkanı konuşuyor. Sonra aday konuşacak, sonra başbakan konuşacak. Bunu CHP'de görmedik.

TEZKAN: AK PARTİ KALABALIK, CHP COŞKULU

Vatan Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan'ın iki miting alanını değerlendirmesi şöyle:

"Kazlıçeşme'deki kalabalık, Çağlayan'la karşılaştırılamaz bile... Neredeyse iki katı. Ama Kazlıçeşme'de Çağlayan'daki coşku yok. Erdoğan halkı coşturmak için Baykal'a sataşıyor. Kitlede bir doygunluk var. Ak Parti 15 yıldır iktidarda. Erdoğan aynı, Topbaş aynı... Yeni bir beklenti yok. İktidar doygunluğu yok...

Çağlayan'da Kılıçdaroğlu'nun konuşturulmaması CHP'lilerde büyük hayalkırıklığı yarattı. Alandan "Baykal geliyor, baykal geliyor" diye bağırıyorlar. Baykal 30 senedir geliyor. 12'de alana geldi. 11:00'la 12:00 arası Kılıçdaroğlu konuşsa ne olurdu?

İstanbul'da CHP oylarını artıracak. 35'lerin üzerine çıkacak. Ama Topbaş'ı geçemeyecek. CHP'liler daha çok asılsaydık diyecek... Erdoğan'ın oy kaybedeceğini düşünmüyorum..."



TÜRKÖNE: BU SEÇİM ANLAMSIZ

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne bugünkü mitingleri şöyle değerlendirdi:

"Bu mitingler ne işe yarıyor? Liderlerin aynaları. Aynaya bakıp kendilerini beğeniyorler. Bayrakların kampanyalara ne kattığınının da araştırılması lazım. Oyu yüzde kaç etkiliyor. Bütün bunlar alışkanlıkla yapılıyor.
Bugün Kazlıçeşme ile Çağlayan'ı karşılaştırdığımızda bunu herkes tahmin eder. Yerel seçim yapılıyor. Fakat seçim genel seçim havasında geçiyor. Tayyip Bey'in söyledikleri genel siyasete yönelik şeyler. Belki de AKP'nin stratejisi bu... CHP de bu seçime katıldı. Bana bu seçim anlamsız geliyor. 30 Mart seçimi herkes "nerede kalmıştık?" diye soracak.