BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  GÜNCEL

İSMEK kursiyerleri ordu gibi

İSMEK'in ücretsiz kurslarından yararlanmak isteyenler çığ gibi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (İSMEK) 2007-2008 eğitim döneminde ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden faydalanmak için kayıt yaptıran kursiyerlerin sayısı 190 bine ulaştı.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, yoğun ilgi yaşanan İSMEK'te kayıtların bazı branşlarda hala devam ettiği, en fazla tercih edilen kurs merkezleri arasında ise Fatih Yavuzselim, Bahçelievler Yenibosna ve Küçükçekmece Sefaköy'ün bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, İstanbul'un dört bir yanındaki 201 kurs merkezinde, mesleki ve teknik eğitimler, bilgisayar teknolojileri, dil eğitimleri, el sanatları, Türk-İslam sanatları, müzik eğitimleri, spor eğitimleri, sosyal ve kültürel eğitimler ana dallarındaki 106 branşta eğitim hizmeti sunulduğu belirtilerek, 3 Eylülde başlayan ve bazı branşlarda halen devam eden İSMEK kayıtlarında 145 bin 661 kişinin birinci tercih olarak seçtikleri branşlara kayıtlarını yaptırdığı ifade edildi.

İkinci branşta kayıt yaptıranların sayısının ise 43 bin 621'i bulduğu bildirilen açıklamada, İSMEK'te yeni başlatılan uygulamaya göre ancak açık kontenjan olduğu takdirde ikinci bir branşta eğitim alma imkanı doğduğu kaydedildi.