BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL

İslam EXPOya büyük ilgi

İngiltere'deki İslam Expo fuarı büyük ilgi görüyor. Fuarın en ilgi çeken stantları ise tesettür firmaları oldu.

Abone ol Avrupa'da bu yıl ikincisi İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen İslam Expo fuarı, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Çeşitli yardım kuruluşlarından, tesettür giyim firmalarına kadar pek çok standın bulunduğu İslam Expo fuarında, BBC yayın kuruluşu, Londra'nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis teşkilatı ve İngiltere'nin önde gelen bazı üniversiteleri de birer stant açarak faaliyetlerini ülkede yaşayan Müslümanlara tanıtmak için çaba harcadı.

14 Temmuz gününe kadar açık kalacak fuarda, Filistinlilere yardım amacıyla kurulan çok sayıda dernek ve vakıf da stant açtı.

Hint kınasıyla ellere motiflerin yapıldığı, Filistin'de üretilmiş zeytinyağının tanıtıldığı ve çeşitli İslam ülkelerinde üretilmiş takıların sergilendiği fuar çerçevesinde çok sayıda konferans ve seminer de düzenlendi. Londra'nın eski Belediye Başkanı Ken Livingston, önceki adı Cat Stevens olan şarkıcı Yusuf İslam'ın da birer konuşma yaptığı fuarda, eski milletvekili Merve Kavakçı da Müslüman kadının özgürleştirilmesiyle ilgili seminerde konuştu