BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Interpol Çömezi paketleyecek

Ergenekon'un iki isminden hala haber yok! Çömez ve Ersöz için polis hareke geçti. Gelmezlerle yurtdışında paketlenecek!

Abone ol

Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltılar, bazı kesimler tarafından eleştirildi.

Eleştirilerin ortak noktasında ise 'Bu tanınmış isimler çağrılırsa savcılığa gelir, baskına gerek yok.' sözleri yer aldı. Ancak, yaşananlar bu iddianın doğru olmadığını gösterdi.

Hakkında yakalama emri çıkarıldığı gün Rusya'ya giden eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turhan Çömez, hâlâ yurtdışında. Yakınları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "10 gün içinde döneceğim." diyen Ersöz, aradan iki hafta geçmesine rağmen Türkiye'ye dönmedi. Zaman'ın haberine göre Turhan Çömez de 'dil kursu' için gittiği İngiltere'de kalmaya devam ediyor. Emekli Tuğgeneral Ersöz, Şener Eruygur'un jandarma genel komutanlığı dö- neminde istihbarat başkanı olarak görev yapmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde yapılan aramada çok sayıda doküman ele geçirilmişti. Dokümanlar arasında Levent Ersöz'ün makamında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile gizli çekilmiş görüntüler ele geçmişti. Ersöz'ün, makamına yerleştirdiği gizli kamerayla yaptığı kritik görüşmeleri kayda aldığı ortaya çıktı. Ersöz'ün, kayda aldığı kritik görüşmelerin bir kopyasını da dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'a verdiği belirlendi. Soruşturma kapsamında aranan Levent Ersöz'ün 181 ülkede yakalanması amacıyla İnterpol devreye sokuldu. Ersöz için İnterpol kanalı ile 181 ülkede yakalama kararı çıkarıldı. Savcılığın Ersöz'ün yakalanması amacıyla Rus makamlarıyla da temasa geçtiği bildirildi.

Ersöz ve Çömez, İnterpol kanalıyla aranıyor
Yurtdışında bulunan Turhan Çömez ve Levent Ersöz için İnterpol'den arama emri çıkarıldı. Zanlılar, Ergenekon soruşturması kapsamında tüm dünyada aranıyor. Emekli Tuğgeneral Ersöz'ün Rusya'ya gitme gerekçesi ise henüz netleşmedi. Bir Rus silah firmasına danışmanlık yaptığı belirtilen Ersöz'ün, bu şirket adına kısa süre önce Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda tanıtım yaptığı öğrenildi.