BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.468,30
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Paris yolunda

Başbakan Parist'te yarın başlayacak 'Akdeniz için birlik' toplantısına katılmak için yola çıkarken bu birliğin AB'ye alternatif olacağı yönündeki iddialara da cevap verdi.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Barselona Süreci: Akdeniz İçin Birlik'' devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Fransa'ya gitti.

Özel uçak ''ANA'' ile saat 23.00'te Paris'e hareket eden Başbakan Erdoğan'ı Atatürk Havalimanında İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da Fransa'ya gitti.

Başbakan Erdoğan zirve öncesi havalimanında düzenlediği basın toplantısında ele alınacak konulara değindi. Başbakan Erdoğan zirve ile ilgli şu açıklamayı yaptı:

Paris'teki zirvede Akdeniz için çabaları çerçevesinde zirve düzenlenecek. Zirve sonunda ortak bir bildiri yayınlanacak. Zirve'ye katılan tüm liderlerle ikili liderlerle ikili görüşmelerim olacak.

Türkiye bir akdeniz ülkesidir. Akdeniz'de barışın huzurun egemen olması en büyük arzumuzdur. 1995 yılında oluşturulan Barcelona sürecine başından beri yer aldık ve bu sürecin geliştirilmesi için çabamız olmuştur.

Barcelona süreci Akdeniz ülkelerinin gelişmesine katkı sağlayan bir süreçtir. Bu süreç hiçbir zaman AB'ye alternatif değildir ve bunu AB üyesi ülkeler sürekli ortaya koymuşlardır.

Türkiye Akdeniz'e komşu ülkeler arasında birlik oluşturulması konusunda hertürlü desteği verecektir.

Zirvenin Akdeniz'deki barışa katkı sağlamasını diliyorum.