BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Eruygurun fişli bakanları

Eruygur'un fişleme dosyaları oltaya takıldı. Fişleme raporlarında AK Parti'li 6 bakana birde ilginç isim takılmış..!

Abone ol Ergenekon Operasyonu kapsamında cezaevinde bulunan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'la ilgili her gün yeni bir bilgi kamuoyuna yansıyor. Bu kez ki iddialar, AK Patili altı bakanla ilgili. İşte Ergenekon'un fişini çeken iddialar;

Ayışığı, Sarıkız, Eldiven kodlu darbe teşebbüslerine öncülük etmekle suçlanan Eruygur'un devletin zirvesini de fişlediği belirtiliyor. Fişlenenler arasında AK Parti hükümetinin bakanları da var. Bakanların, felsefi, dini eğilimleri, eşlerinin başörtüsü ve çocuklarının okuduğu okullar incelenmiş ve dosyalar hazırlanmış. Fişleme skandalını kamuoyuna duyuran Zaman, dosyanın içeriğine de ulaştı. Eruygur'un 'mürteci' olarak fişlettiği bakanların isimleri şunlar: Vecdi Gönül (Milli Savunma), Cemil Çiçek (Adalet), Hüseyin Çelik (Milli Eğitim), Recep Akdağ (Sağlık) ve Jandarma'nın bağlı olduğu Abdülkadir Aksu (İçişleri).

Fişleme olayının, yarın açıklanacak Ergenekon iddianamesine de girmesi bekleniyor. Eski Bakan Hasan Celal Güzel'in deşifre ettiği ve yargıya intikal eden olay, Eruygur'un jandarma genel komutanı olduğu dönemde gerçekleşti. Jandarma İstihbarat Teşkilatı (JİT)'nın "Gizli" ibareli ve jandarmanın resmî antentini taşıyan belgede 6 bakanla birlikte 32 milletvekili ve üst düzey bürokrat yer alıyor. Raporun ilk sayfalarında bakanların resimleri ve karşısında "irticai" faaliyet olarak gösterilen bilgiler bulunuyor. Daha sonra milletvekilleri ve bürokratlar aynı şekilde sıralanıyor. Fişleme gerekçesi olan irticai eylemler olarak ise daha çok eşlerinin başörtülü olmaları, çocuklarının okudukları okullar ile bağlı oldukları iddia edilen 'cemaat, tarikat' yazılı. Fişleme dosyası, siyasilerin ve bürokratların görüştükleri kişilere kadar ayrıntılı bir çalışma yapıldığını gösteriyor.

19 Şubat 2007 tarihinde yayımlanan haberden sonra eski Bakan Güzel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu savcılarından Nadi Türkaslan'a ifade verdi. Güzel, elindeki gizli belgeyi savcıya teslim etti.