BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.397,27
HABER /  GÜNCEL

İşkence yaptığı kadını 4 gün susuz bıraktı

Konya'da işkence yaptığı M.T.'yi 4 gün eve kapatan Mustafa K. adlı zanlı, dövdüğü kadına 4 gün boyunca su bile vermedi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Konya'da sevgilisi, 35 yaşındaki Mustafa K., tarafından 4 gün boyunca eve kapatılıp dövülerek işkence gören ve halen yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 32 yaşındaki M.T.'nin aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirdiği, aç ve susuz bırakıldığı içinde böbrek yetmezliği sorunu bulunduğu belirlendi.

Bir barda garson alarak çalışan ve boşandığı eşinden 2 çocuk sahibi olan M.T., tartıştığı sevgilisi işsiz Mustafa K., tarafından iddiaya göre 4 gün boyunca dövülerek işkence gördükten sonra 18 Temmuz Pazartesi günü bir otobüs durağına terk edildi. Sevgilisinin polise haber vermesinin ardından otobüs durağında bulunan ve ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan M.T., hastanenin Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında bulunuyor. Hastanenin başhekim yardımcısı Uzman Dr. Abdül Celil Kalem, M.T.'nin uyanmasının beklendiğini belirterek şunları söyledi:

'Hastamız 2 gün önce bilinçi kapalı halde hastanemize geldi. Kafa ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirmiş. Ayrıca 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldığı için de böbrek yetmezliği yaşamış. Şu an solunum cihazına bağlı yaşıyor. Uyanmasını bekliyoruz. Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyin cerrahi doktorlarımızın kontrolünde tedavisi sürüyor.'

M.T. ile 4 aydan bu yana birlikte olan ve hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Mustafa K.'nin, boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinde kendisine zarar vermesi sonucu kesik izleri olduğu belirtildi. 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan' sevk edildiği nöbetçi tarafından dün tutuklanan Mustafa K.'nin ifadesinde, "Ben seni bu hayattan kurtarayım", dedim. O da bana 'Aileme, çocuğuma, anneme bakıyorum. Benim aylık masrafım 10 bin TL. Sen bunu karşılayamazsın' dedi. Bunun üzerine tartışma çıkıp, kavga ettik" dediği bildirildi.

NELER OLDU?

M.T., 14 Temmuz Perşembe günü kayboldu. Kız kardeşinden haber alamayan 42 yaşındaki Özlem Kılıçdoğan da polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. M.T.'nin bulunması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gidebileceği yerleri kontrol etti, fakat sonuç alamadı.

Polis, M.T.'nin, Mustafa K. ile ilişkisi olduğunu saptadı. Bunun üzerine geçen pazartesi günü Mustafa K.'ya cep telefonuyla ulaşan polis, M.T.'nin gidebileceği yeri sordu. Mustafa K. da sevgilisinden haberi olmadığını söyledi. Ardından iddiaya göre, aralarında çıkan tartışma sonucu 4 gün boyunca evinde tekme ve yumrukla döverek işkence yaptığı sevgilisi M.T.'yi merkez Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi'ndeki bir otobüs durağına bıraktı. Daha sonra polisi arayıp sevgilisini otobüs durağına bıraktığını söyleyip, uzaklaştı. M.T. ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Mustafa K. da kısa süre yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.