BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şike belgeleri federasyona ulaştı

Şike soruşturmasında delil niteliği taşıyan belgeler adliyeye getirildi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu'nun beklediği belgeler adliyeye getirildi. Belgeler incelenmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderildi.

Federasyona ulaşan belgelerin toplam 4 klasör olduğu belirtildi.

Futbol Federasyonu, savcılıktan alacağı belgeleri özel bir odada inceleyecek. Bunun için federasyon binasında bir "kozmik oda" hazırlandı.Başkan Mehmet Ali Aydınlar konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Belgeleri hem bizim hukukçularımız hem de Etik Kurul üyeleri inceleyecekler. Bununla ilgili güvenli bir oda sağladık. Kamera sistemi olan, parmak izi ile giriş çıkışı olan, tüm oradaki işlemlerin kayıt altına alınacağı bir sistem oluşturduk. Soruşturma gizli olduğu için belgelerin, bilgilerin dışarı çıkmaması lazım. Bu konuda gerekli güvenlik önlemlerini aldık."

Aydınlar, "Delillerin yeterliliğine nasıl kanaat getireceksiniz?" sorusu üzerine ise, "Ona biz kanaat getiremeyiz, hukukçular kanaat getirecek. Biz hukukçu değiliz. Etik Kurul'un vereceği kararı bekleyeceğiz. Biz bu rapor üzerinden kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

4 KLASÖR BELGE TFF'YE ULAŞTI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin 4 klasör belge Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) ulaştı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen belgeler, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından incelendi.

Savcı Karaali'nin uygun gördüğü 4 klasör belge daha sonra TFF'ye gönderildi ve adrese ulaştı. Belgeler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasının arka kapısından içeriye sokuldu.