BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.396,86
HABER /  GÜNCEL

CPJ: Bahreynli gazetecilere baskı son bulsun

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi, Bahreyn hükümetine gazetecilere yönelik baskılara son verilmesi çağrısında bulundu.

Abone ol

Bahreyn hükümeti protesto gösterilerini zor kullanarak bastırmış görünüyor

Uluslararası bir insan hakları örgütü, Bahreyn'e çağrıda bulunarak hükümeti eleştiren gazetecilere uygulanan baskı ve yıldırma çabalarına son verilmesini istedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), ülkede Şubat ayından itibaren gazetecilerin tutuklandığı, sözlü ve fiziki saldırıya uğradığıyla ilgili çok sayıda delil olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kuruluş iki gazetecinin gözaltında öldüğüyle ilgili delillere de sahip olduğunu söylüyor.

Geçen hafta sonu Riim Halife adlı bir gazeteci, hükümet yanlısı bir kadına saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Bahreyn hükümeti Suudi Arabistan'ın da yardımıyla demokrasi yanlısı gösterileri Mart ayında büyük oranda bastırmıştı.

Sorunların çözümü için Temmuz ayında ulusal diyalog açılımı başlatılmış olmasına rağmen, başkent yakınındaki Şii köylerinde küçük protesto gösterileri yaşanmaya devam ediyor.

Hükümet, güvenlik güçlerinin işkence uyguladıklarıyla ilgili iddiaları reddetmiş, konuyla ilgili soruşturma başlatacağı sözünü vermişti.

Ülkede demokrasi yanlısı gösterilerin öncülüğünü çoğunlukla Şii çoğunluğa mensup kitleler çekmişti.

Bunun üzerine Sünni yönetim gösterilerin arkasında İran'ın olduğunu iddia etmiş ve gösterilerin bastırılması için Suudi Arabistan'dan yardım almıştı.