BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Işık'tan HDP'ye safını belirle çağrısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, özerklik hayalleriyle dağa çıkan ve öldürülen teröristlerin akan kanlarında HDP'nin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP’nin akan şehit kanlarında ve ölen teröristlerin kanlarında sorumluluğu olduğunu söyledi. HDP'ye bir de çağrıda bulunan Işık, HDP'nin safını belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Adıyaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari bina, 4 adet fabrika açılışı ve OSB Camii temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada terör örgütüyle mücadele sürecinde devleti suçlayanlara tepki gösterdi.

"HDP SEÇMENE İHANET ETMİŞTİR"

HDP'nin söz verdiği seçmene ihanet ettiğini de ileri süren Işık, HDP'ye verilen oyun önemli bir kısmının ülkede huzur, barış ve kardeşliğin güçlenmesi için verildiğini söyledi. Akan kanda HDP'nin de sorumluluğu olduğunu söyleyen Işık şunları söyledi:

"Bundan dolayı her terör olayında canını kaybeden bütün şehitlerimizin kanlarında HDP’nin sorumluluğu vardır. Bir adım daha ileri gidiyorum; o kandırılarak dağa çıkartılan, ondan sonra da sözde ‘özerklik oluşturacağız’ diye şehre gönderilen ve ölen teröristlerin kanlarında da HDP’nin ve Kandil’in sorumluluğu vardır. Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, yada terörü tercih edeceksiniz. HDP sözde ağzında demokrasi, ama tüm eylemlerinde terörü tercih ettiğini ortaya koymuştur” diye konuştu.

HDP'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

29 tane masumun canına sebep olan bir teröristin taziyesine HDP Milletvekili, bu milletin vekili diyeceğimiz bir kişi teröristin taziyesine katılıyor. Bu terörü açıkça desteklemekten başka hangi anlama gelir? İradelerini Kandile ve küresel terör merkezlerine ipotek verenlerin, Türkiye’de demokrasiden ve insan haklarından bahsetme hakkı yoktur. Bu konuda Hükümet olarak tavrımız açık ve nettir. HDP’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz; ya demokrasiden yana, ya da terörden yana dur."