BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.431,32
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Erdoğan'a '2 pilot' cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ihlali yapan Rus uçaklarının düşürülmesiyle ilgili konuştu. Erdoğan'ın, Rusya'nın Türkiye'yi kaybettiğine ilişkin sözlerine ise Rus Dışişleri Temsilcisi Zaharova'dan mesaj geldi.

Abone ol

Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal eden iki uçağıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Tüm uyarılara rağmen ihlale devam eden Rus uçakların düşürülmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'nin dostluğunu kaybettiğini söyledi. Erdoğan'a cevap ise Rus temsilve Zaharova'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Facebook sayfasından şunları yazdı:

"Basın Erdoğan'ın sözlerini şu şekilde yazıyor: Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti. Şimdi kelimeleri olması gerektiği gibi koyalım. Rusya, Türkiye yüzünden iki tane pilotunu kaybetti. "

ERDOĞAN NE SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 21. Muhtarlar Toplantısı'nda "Biz ne Rusya'nın ne de Rus halkının düşmanı değiliz. Rusya'ya herkes yaptırım uygularken biz bu yaptırımı uygulamadık. Ama ne yazık ki Rusya bizi anlamadı. Rusya iki tane pilota, Türkiye gibi bir dostunu ne yazık ki kaybederek böyle bir hamleye girdi" demişti.