BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Darbe yargılamaları sempozyumda tartışılacak! İşte tarihler

Dünyada ve Türkiye'de Darbe Yargılamaları Uluslararası Sempozyumu, 27-28 Şubat'ta İstanbul'da yapılacak .

Abone ol

Hukukçular Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Hukukçuları Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve İstanbul Center of International Law'ın katkılarıyla düzenlenen sempozyum, Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapılacak.

Dünyada darbe yargılaması yapan ülkelerin tecrübelerinden faydalanmayı, Türkiye'de sürmekte olan darbe yargılamalarına ışık tutarak kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladığımız sempozyuma yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen, devlet adamı, basın mensubu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.

Sempozyumun ilk günü "Dünyada Darbe Yargılamaları" ele alınırken; Yunanistan, İspanya, Şili ve Arjantin'den davet edilen 12 akademisyen, yazar ve siyasetçi kendi ülkelerinde gerçekleşen darbe süreçlerini, darbe yargılamalarını ve sonrasında yaşananları birinci ağızdan Türkiye'ye aktaracak.

Sempozyumun ikinci günü "Türkiye'de Darbe Yargılamaları" masaya yatırılacak; darbe yargılamalarının tarihi ve güncel anlamı ile 12 Eylül ve 28 Şubat yargılamalarının tartışıldığı üç oturum düzenlenecek.