BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan HDP'li vekil için sert mesajlar!

Konya'da dağıtılan ekonomi ödülleri töreninde açıklama yapan Davutoğlu, HDP'ye dönük sert mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Ekonomi Ödülleri töreninde konuştu. Davutoğlu, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren PKK'lının taziyesine katılan HDP'li vekil için sert ifadeler kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine katılan HDP'li vekili eleştirdi. Bu ülkede masum insanları öldüren, cinayet işleyen bir katilin taziyesine katılan bir vekilin çıkabildiğini söyleyen Davutoğlu, "Biz, yüreğimizle bu ülke evlatlarının her birinin içimizde derinden acısını hissederken, birileri Türkiye'nin üzerinde oynayan dış mihrakların piyonu olarak bu ülkeyi karıştırmak istiyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TEK RÜYASI VAR"

Ülke etrafındaki ateş çemberinin ve dünyadaki bütün krizlerin açıkça görüldüğünü vurgulayan Davutoğlu, "Bütün bu çalkantılar içinde bizim tek rüyamız var, Türkiye’nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin “Bizi iyi temsil ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi zayi etmesin' diye dua etmesidir" ifadesini kullandı. Son dönemde ziyaret edemediği şehit ailelerini de ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Emin olun bu mübarek şehit ailelerinin hepsi, şehitliğin anlamını öyle kavramışlar ki bir şehidimizin mübarek babası, İhsan Amca, oraya gidince  'Sizi bekliyorduk' dedi. Sarıldı ve gözleri doldu. 'Ben hep evlat acısı çekmeyeyim diye dua etmiştim ama Rabbim bana şehit babası olmayı nasip etmiş ve bugün ülkenin başbakanı benim ziyaretime geliyor. Bu ne büyük şeref. Ben sizi televizyonda dinlerken hürmeten ayağa kalkarım' dedi.

"TESELLİYE GİTTİM O BANA GÜÇ VERDİ"

Düşünün, ben şehit babasını teselliye gitmişim o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki, 'Amca! Şehit babası olmanın makamı başka hiçbir makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük bir makam tanımıyorum'. Hiçbir makam -başbakanlık da dahil- bir şehit babasının ve anasının ulaştığı makamdan daha büyük, daha aziz değildir. Hepimiz son ahir anımız için dua ederiz. Allah son nefesimizde hayırla gitmemizi vesile olsun deriz ama hiçbirimiz son anımızdan emin değilizdir. Ama şehitlerimizin son anı bellidir. Şehit babaları ve anneleri de o son anın bereketi ile yaşarlar."