BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in kanlı planını açıkladı!

Irak'ın Altın Kuvvetler Komutanı Fazıl Berwari, Tikrit'te IŞİD'in 140 bomba yüklü araç beklettiğini iddia etti.

Abone ol
Irak Ordusu’na bağlı Altın Kuvvetler Komutanı Fazıl Berwari, IŞİD’in işgali altındaki Tıkrit’i kurtarma operasyonun çok zor olacağını ifade etti. Berwari, IŞİD'in kente mayınlar döşediğini ve 140 bomba yüklü araç beklettiklerini söyledi.
 
Fazıl Berwari, Tıkrit'i kurtarma operasyonunun kendileri için oldukça zor olacağını söyledi. Kentin bazı bölgelerine mayınların döşendiğini yine IŞİD'in 140 bomba yüklü araç beklettiğini ileri süren Berwari, kentin yüzde 30'nun güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu söyledi. 

Berwari, “Savaş uçaklarının hava saldırıları çok etkili olmuyor çünkü yüksek bölgeler” bilgisini de paylaştı. Komutan, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün Tikrit üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdiğini ve istihbarat verdiğini söyledi.

ABD DESTEĞİ SAĞLANIYOR 
 
AFP'ye bilgi veren bir ABD askeri yetkilisi "Irak hükümetinin talebi üzerine koalisyon uçakları 21 Mart'ta Tikrit'te keşif uçuşlarına başladı. Şu anda bu desteği ABD sağlıyor" dedi.
 
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte yapılan hava saldırılarında IŞİD’linin ölündürüldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Irak Orudusu, Şii Haşdi eş Şabi milisleri (Halk Seferberlik Birimleri) ve gönüllü aşiret milisleri, savaş uçaklarının desteğiyle Mart’ın başında Selahaddin’de operasyon başlatmıştı.
 
30 bin silahlının kuşatma altına aldığı Tıkrit’te, son iki haftadır herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.
Operasyonu İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani yönetiyor.

Bağdat’la Ninova arasında bulunan Tikrit, musul operasyonu açısından hayati önem taşıyor.