BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O sözler Angela Merkel'i duygulandırdı

Fransa ve Almanya ortak acıyı yaşıyor. İki ülkenin lideri bugün yolcu uçağının düştüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi. Uçağın ikinci karakutusu da bulundu.
 
Hollande ve Merkel, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye askeri bir helikopterle geldi. 
 
İki lider kazanın meydana geldiği bölge üzerinde helikopterle kısa bir uçuş gerçekleştirdi.
 
Daha sonra İspanya Başbakanı Rajoy ile bir araya gelen liderler, çalışmalarla ilgili Fransız güvenlik ve sağlık ekipleri yetkililerinden bilgi aldı.
 
Bölge valisi liderlere, enkaz kurtarma çalışmalarının koordine edildiği bir çadırda brifing verdi.
 
Liderler daha sonra Seyne-les-Alpes kasabasındaki kiliseye geçerek, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi ve dua etti. 

BASIN TOPLANTISI 

Enkaz bölgesine gittikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyen üç lider, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bu sırada Fransız bir gazetecinin, Angele Merkel'e, bu olayın Fransa ve Almanya arasındaki kardeşliği pekiştirdiği yönünde bir sorusu oldu. Gazetecinin sorusu üzerine Angela Merkel, Fransızca olarak çok teşekkür etti.
 
İKİ LİDERİN DUYGUSAL ANLARI
 
Bu sırada çok duygulanan Angele Merkel, Fransa cumhurbaşkanı Hollande'a sarıldı. İki lider birbirini öperek teselli etti.