BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  DÜNYA

IŞİD o pilotu neden yaktığını açıkladı

Terör örgütü IŞİD, yakarak öldürdüğü Ürdünlü pilotu neden öldürdüğünü açıkladı

Abone ol

IŞİD internet üzerinden yayımladığı dergisi Dabık'ın son sayısında Charlie Hebdo saldırılarını kınayan Müslümanlar sert bir şekilde eleştirdi ve Ürdünlü pilotun yakılmasına dair tepkilere cevap verdi.

"İki yüzlülükten dinden dönmeye doğru" başlıklı yazıda, "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) pankartı tutan iki Müslüman'ın görüntülerine yer verildi. Yazıda, Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıları kınayan Müslümanlar sert bir dille eleştirildi ve dinden dönmekle suçlandı.

'İSLAM KILICIN DİNİDİR'

"İslam pasifizmin değil, kılıcın dinidir" başlıklı bir yazıyla da, Batı'da "İslam barış dinidir" ifadesinin sıklıkla kullanılmasına karşı çıkıldı. Barış ile pasifizmin kast edildiği, ancak 'Allah'ın defalarca İslam'ın kılıç dini olduğunu gösterdiği' belirtilirken, "Yalnızca bir dinsiz bunu tartışmaya açar" dendi.

PİLOTUN YAKILMASI İÇİN "BU ALLAHIN TAKDİRİDİR"

Dergide "Müslümanlık'tan çıkan pilotun yakılması" başlıklı yazıda, pilotun yakılması haberlerinin ardından Ürdün'ün iki cihatçı Sacide er-Rışavi ile Ziyad el Kerbüli'nin idamına karar verdiği ifade edildi. Yazı şöyle devam etti:

"İslam Devleti Sacide ile Ziyad'ın serbest bırakılması için elinden gelen her şeyi yaptı ama Allah onların kendisine şehit olarak dönmesini istedi. ... Bu Allah'ın takdiridir. Cihatçıların idamıyla şeytan Ürdün rejimi, kaçınılmaz sonunu hızlandırmıştır."

Örgüt, kendilerini "Kuran'da düşmanının cesedine bile zarar vererek öldüremezsin" diyerek eleştiren ve İslam'a aykırı olduğunu söyleyen Müslümanlara şu ifadelerle yanıt verdi:

"Bu tür eleştiriler tanıdık, Baasçı bir retoriğe sahip. Kendini cihat yanlısı olarak gösteren Baasçılar, dinsiz kuklaların yönetiminde yaşamaya devam ediyorlar. Onlar kafirlerin yönetimi altında yaşamaya devam eden, yenilgiyi kabul eden Müslümanlar ve Allah'ın yüceliğinin hissedildiği bu topraklara göç etmeye niyetleri yok. Bu tür insanlar dini sulandırıyorlar."

PİLOTUN YÜRÜTTÜĞÜ BOMBALAMA OPERASYONUNA BİR MİSİLLEMEYDİ

"Bu insanlar, Batı'ya karşı mücadele eden cihatçılara sert çıkışıyor, eleştirilerinin kimliklerini 'İslam'ın imajından endişelenenler' olarak gizliyorlar. Batı operasyonlarının bir parçası olan pilotun yakılması ve enkazıyla gömülmesi, pilotun yürüttüğü bombalama operasyonuna bir misillemeydi. Bu haçlı bombardımanları hala sayısız Müslümanı öldürüyor, canlı canlı yakarak, enkaz altında kalmalarına neden oluyor."