BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  DÜNYA

IŞİD elindeki rehin İngiliz'den ailesine veda

IŞİD'in elinde rehin tutulan İngiliz gazeteci, ailesine "Hayatınıza devam edin" mesajı gönderdi

Abone ol

IŞİD'in rehin tuttuğu İngiliz gazeteci John Cantlie, terör örgütünün Dabiq adlı dergisine yazdığı yazıda ailesine seslendi ve 'Hayatınıza devam edin' dedi.

IŞİD’in rehin tuttuğu İngiliz gazeteci John Cantlie, terör örgütünün yayımladığı Dabiq adlı dergiye bir yazı yazdı. Daha önce örgütün dokuz adet propaganda videosunda yer alan Cantlie, geçen günlerde yayınlanan videonun “serinin sonuncusu olduğunu” söylemişti.

Daily Mail’de yer alan habere göre, ailesine, “Beni unutun” ve “Hayatınıza devam edin” sözleriyle seslenen Cantlie, akrabalarına ve nişanlısına, serbest bırakılması için “yorulmaksızın harcadıkları çaba” için teşekkür etti. Daha önce nişanlısının verdiği bir söyleşiyi hatırlatan Cantlie, “O benim nişanlımdı. Beni uzun zamandır unutmuş ve hayatına devam etmiş olmasını umuyorum. İki yıldır kampanya yürüten yıkılmış ve duygusal olarak bitkin bir aileden başka ne beklenebilir ki?” ifadelerini kullandı.

'HER BOMBA IŞİD'İN MİLİTAN TOPLAMASINA YARDIMCI OLUYOR'

44 yaşındaki gazeteci, makalede ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyonla ilgili daha önce de olduğu gibi zorla propaganda sözleri sarf ederek, “ Suriye ve Irak’ın üzerine düşen her bomba IŞİD’in militan toplamasına yardımcı oluyor” dedi.

2012’nin Kasım ayında, terör örgütünün infaz ettiği ABD’li James Foley’yle birlikte esir alınan Cantlie’nin durumundan endişe duyuluyor. Cantlie örgütün Kobani, Musul ve Halep’te çektiği videolarda yer almıştı.