BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA

İşçi Partisi'nden operasyona tepki

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Libya’ya yönelik operasyona ilişkin "Onlar, Libya’nın zengin petrol ve doğalgaz rezervlerine göz diktiler; esas mesele budur" dedi.

Abone ol

Bir grup partili ile Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu binası önüne gelen Önsel, burada yaptığı açıklamada, Libya’ya yapılan müdahaleyi protesto ettiklerini bildirdi.

Önsel, hükümetin, Libya’nın yanında olmayarak, saldırıya ortak olduğunu savunarak, şunları kaydetti: "Emperyalistler önce Libya’ya nifak sokup, Kaddafi’yi devirmeye kalktılar, başaramadılar. Ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden askeri müdahale kararı çıkarttılar. Dün gece de Fransa havadan Libya’yı vurmaya başladı. ABD ve İngiltere de denizden vuruyor.

Onlar Libya’nın zengin petrol ve doğalgaz rezervlerine göz diktiler; esas mesele budur. Kardeş Libya halkının yanındayız. Eli kanlı Fransa, Cezayir’de yaptıklarını dünya unutmadı. İşçi Partisi olarak emperyalist saldırıya uğrayan kardeş Libya halkının yanındayız. Fransa, Amerika, İngiltere Libya’dan defolun." Çeşitli sloganlar da atan grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Açıklama sırasında, başkonsolosluk binası önünde emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemleri alındı.