BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  POLİTİKA

Zeybek zorunlu askerliği kaldıracak

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara geldiklerinde zorunlu askere alma sistemini kaldıracaklarını, ordunun meslekten, savaşçılardan oluşacağını söyledi.

Abone ol

İstanbul İl Başkanlığının Şirvan Restoran'da düzenlediği Seçime Hazırlık Toplantısında konuşan Zeybek, iktidara geldiklerinde gerçekleştirmeyi planlandıkları 10 projeyi açıkladı.

Zeybek, ilk projelerinin zorunlu askerliği kaldırmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Acemi çocuklarımız, nazlı çocuklarımız, terör bölgesine gönderildi. Askerlik, meslekten bir iştir. Nasıl lokantacılık meslektense, marangozluk meslektense, ekonomistlik meslektense askerlik de meslekten gelmiştir. Bunu artık toplum anlamalıdır, geç kalınmıştır. Artık zorunlu askere alma kaldırılmalıdır. Biz Allah'ın izniyle iktidara gelince zorunlu askere alma sistemini kaldıracağız. Ordumuz, meslekten, savaşçılardan meydana gelecek.

Tarihimize bakın, Osmanlı ve Selçuklu döneminde 19. yüzyıla kadar zorunlu askere alma yoktu. Şimdiki sistem yanlıştır. Artık bundan dönülmelidir. Kapıkulu, sipahiler vardı, bu insanların hayatı savaşmakla geçirdi. Tek yaptıkları iş, savaştı. Bu nedenle şimdi de meslekten, mensuplardan meydana gelen bir profesyonel ordu kurmak zorunludur.''

Bedelli askerliğin de yanlış olduğunu savunan Zeybek, ''Parası olan bir bedel ödüyor askerlik yapmıyor, yoksul ise zorla askere alınıyor. Bu Osmanlı'nın yıkılma nedeni olmuştur'' dedi.

Mahalle teşkilatlarını canlandıracaklarını belirten Zeybek, orta direği yeniden inşa edeceklerini, tarım üreticisini yeniden ortaya çıkaracaklarını, esnafı yeniden dirilteceklerini, 'devlet yatırım yapmaz' efsanesini yıkacaklarını, fabrikalar açıp iş sahaları oluşturacaklarını ifade etti.

Projeleri arasında savunma sanayi fonlarının yüzde 100 amacına yönelik olarak milli ekonominin içine akıtılması, yoksullara nakdi yardım dağıtılması programının olduğunu da bildiren Zeybek, diğer projelerini şöyle sıraladı:

''Devleti yeniden kuracağız. Çağdaş yönetimi geliştireceğiz. Ergonomi Projemizle herkese uyumlu çalışmayı, zaman yönetimini öğreteceğiz. Hacı Bektaş Veli'yi, Yunus Emre'yi dünyaya anlatacağız. Milli kültürlerimizi dünyaya yayacağız. Böylece ülkemizin tanıtımına da büyük fayda sağlamış olacağız. Biz milli bir dış siyaset yapacağız. 'One minute' falan hepsi hikaye. Bütün dünya ile dostluk kuracağız ama siyasetimize biz karar vereceğiz.

Türkiye'nin liderliğinde Türk Cumhuriyetleriyle Türk Devletleri Birliği kuracağız. Projemiz çok ama son olarak da onurlu bir dış siyaset yürüteceğiz. Bağımsızlığımızdan vazgeçmeden mücadele edeceğiz. Türkiye'ye daha çok demokrasi ve özgürlük getireceğiz. Bu seçimde iktidarı biz oluşturacağız. İki yıl sonra da yine seçim var. Sizden alacağım enerjiyle tek başımıza iktidara yürüyeceğiz.''