BIST 10.189
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,53
HABER /  GÜNCEL

İşadamları seçime karşı

Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonu Genel Başkanı, seçim tartışmalarının suni olduğunu söyledi.

Abone ol

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erhan Özmen, Türkiye'nin gündeminin erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle meşgul edildiğini belirterek, ''Türkiye'nin önceliği bu tip suni tartışmalar değildir.Bu tip söylemler ekonomik ve siyasi istikrara zarar vermektedir''
dedi.

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu'nün (GİAF) 2. Olağan Genel Kurulu, federasyon bünyesindeki Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, İskenderun, Diyarbakır ve Mardin genç işadamları derneğinin 500 üyesinin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Özmen, Genel Kurul'da, Güney ve Güneydoğu Bölgesi'nin 20 yılı aşkın süredir terör belasıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, bölge ekonomisinin sosyal ve kültürel gelişimin önünde büyük set olarak duran bu problemin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Erhan Özmen, ''Bölge eskiden olduğu gibi kalkınma hamleleri ile gündeme gelmeli'' diye konuştu. Teşvik Yasası'nın istenilen ölçüde başarılı olamadığını, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki illerin yatırımcıların ilgisini çekemediğini anlatan Özmen, bölgesel ve sektörel bazda teşvikler verilmesi gerektiğini vurguladı. Özmen, Türkiye ekonomisinde son günlerde meydana gelen gelişmelerin iş dünyasını da ciddi anlamda tedirgin ettiğini belirtti.

4 yıldır uygulanan ekonomik programla faiz, enflasyon, bütçe disiplini gibi makro ekonomide önemli gelişmeler sağlandığına, yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisinin Türk ve yabancı sermaye üzerinde olumlu etkileri olduğuna işaret eden Özmen, şöyle dedi:

''Fakat, 1 aydır devam eden dış ekonomik dalgalamanlar nedeniyle gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşen yabancı fon çıkışları ülkemizde biraz daha sert hissedildi. İşadamları olarak son bir yılda 28 milyar dolara yakın cari açık yaşayan Türkiye'de hükümetin daha hassas daha dikkatli olmasını arzu etmekteyiz. Çünkü, ekonomik dalgalamalardaki geciken tedbirler iç ve dış dengeleri olumsuzluğa sevk ederken ekonominin ve finansmanın da dokusunda ciddi tahribatlar yaratıyor.''

''GENEL SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI''
Erhan Özmen, yaklaşık 1 aydır süren ekonomik dalgalanmayı stabilize noktasına getiremeyen Türkiye'nin gündeminin bu kez erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle meşgul edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin önceliği bu tip suni tartışmalar değildir. Her iki seçime de 1 yıla aşkın zaman söz konusu. Önümüzde, hükümetimize ve sivil toplum kuruluşların çalışmalarına daha ivme kazandırmasını arzuladığımız AB var. Bu tip söylemler ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarına zarar vermektedir.

Genel seçim zamanında yapılmalıdır. Cumhurbaşkanlığına kimin seçileceği ise Meclis'in görevidir. Ancak, Meclis'teki tüm partilerin üzerinde uzlaştığı bir adayın belirlenmesinin hem içerde hem dışarıda bir olumluluk yaratacağını düşünüyoruz.''

''TOPLUMUN SİGORTASI BİZ GENÇLERİZ''
GİAF Başkanı Selçuk Tanrısever de, sivil toplum örgütlerinin demokrasilerin sigortası olduğunu belirterek, ''Bu toplumun sigortaları ise biz gençleriz'' diye konuştu.

Mersin'in naranciyesi, limanı ve turizmi, Adana'nın tarımı ve sanayisi, Hatay'ın demirçelik üretimi, Gaziantep'in sanayisi, Diyarbakır ve Mardin'i kültür hazinelerinin önemli değerler olduğunu vurgulayan Tanrısever, ''Bu servetin değerini bilmek, daha çok geliştirmek ve bölge halkımızın refahına sunmak federasyonun en önemli görevidir'' dedi.

Tanrısever, Türkiye'nin geleceğin parlayan yıldızı, bölgesinin en güçlü ülkesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Kendimize, büyük Türkiye'nin inşasında biz ne yapabiliriz diye sormalıyız. Bu ülke için bir tuğla da bizler koyabilmeliyiz. Tutkuyla, aşkla vatanımız için çalışmalıyız.''

Genel Kurul'da, Selçuk Tanrısever başkanlığında tek listeyle yapılan seçimde yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

''Yaşar Erturhan, Kasım Tanrıöver, Gökhan Gökten, Emir Kavvasoğlu,
Ferhan Ademhan, Abdulkadir Akboz, Hakan Çelik, Ertuğrul Teymur, Taner
Özdurak, Bülent Özkeleş, Necdet Akkülah, Aykut Özbuğday, Engin Ateş
Sönmez, Alper Gürsoy, Özgür Karuserci, Bilal Sürücü.''
Toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep
Valisi Süleyman Kamçı ve Belediye Başkanı Asım Güzelbey de katıldı.