BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.465,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan DİK DURACAK

Başbakan Erdoğan partisinin İstanbul İl Kongresi'nde AB ile yaşanan Kıbrıs krizine değindi..

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Avrupa Birliği (AB) sürecinde kim ne derse desin uydurma haberlere değil, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin tavrına bakınız'' dedi.

Partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen İstanbul 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine değindi.

''AB sürecinde kim ne derse desin uydurma haberlere değil, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin tavrına bakınız'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ana muhalefet şöyle demiş, böyle demiş. Yavru muhalefet şöyle demiş, böyle demiş. Kimse bizi bağlamaz. Bizi milletimiz bağlar. Biz milletimizin memnun olmayacağı bir şeyi asla yapmayız. Kıbrıs'ta atılması gereken adımları KKTC'deki kardeşlerimiz atmıştır. Biz gereken adımları attık. Bundan sonraki süreçte de yine bizden olumlu bir adım olduğu zaman bu adımları atarız. Ama olumlu bir adım olmadıkça hiçbir zaman muhataplarımız bizden olumlu adım beklemesinler.''

Bunu her zaman muhataplarına söylediklerini ifade eden Erdoğan, ''Biz sözümüzde durduk, durmayanlar var. Onlar da sözünde dursun. Sözlerinde durmadıkça bizden kimse yeni bir şey beklemesin. Bunları biz kendilerine söyledik. Bundan sonraki süreçte de duruşumuz aynıdır. Biz dik duracağız, ama dikleşmeyeceğiz. Ölçümüz, anlayışımız bu'' diye konuştu.