BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşadamının evinden hazine çalmışlar

Öyle böyle hırsızlık değil, tam 1 milyon liralık ziynet eşyası, para, vs... işadamının evinden çalınmış.

Abone ol

İstanbul'da yapılan hırsızlık operasyonunda, evlerden hırsızlık yapan biri kadın 25 kişilik hırsızlık şebekesi yakalandı. Çeten bir işadamının evinden içinde 1 milyon liralık ziynet eşyası bulunan kasayı çalmış. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsılık Büro Amirliği tarafından Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kartal, Ataşehir, Gaziosmanpaşa, Fatih, Kağıthane ve Bahçelievler'de tespit edilen 32 farklı adrese düzenlenen operasyonda evden hırsızlık yaptığı tespit edilen biri kadın 3'ü 18 yaşından küçük 25 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda hırsızlıktan elde edildiği tespit edilen üç adet LCD televizyon, beş adet diz üstü bilgisayar, bilgisayar hard diskleri ve bir adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Elebaşılığını Hamit Y. ve Yusuf Y'nin yaptığı şebekenin özellikle Beyoğlu, Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş'ta keşif yaparak tespit ettikleri evlere gündüz saatlerinde kapının kilidini kırarak girdikleri, içerde bulunan elektronik ve ziynet eşyalarını çaldıkları öne sürüldü.

Şebekede yer alan küçük yaştaki çocuklardan Agit K'nin kapı kilitlerini açmak konusunda usta bir hırsız olduğu, çeşitli hırsızlık suçlarından poliste 50'den fazla kaydının olduğu öğrenildi.

İŞ ADAMININ KASASINI ÇALDILAR

Şebekenin Kasım ayı içerisinde Beşiktaş Etiler'de bir apartman dairesinde oturan tekstilci iş adamının evine, kendisi Amerika'dayken girdikleri bildirildi.

Şüphelilerin hırsızlık yapacakları daireye gündüz vakti geldikleri, Agit K'nin kilidini kırdığı kapıyı açarak girdikleri, evdeki elektronik aletleri topladıktan sonra fark ettikleri kasayı taşıyamadıkları öğrenildi.

Şüphelilerin içinde 1 milyon lira değerinde altın, ziynet eşyası ve para bulunan kasayı gece saatlerinde tekrar gelerek aldıkları, daha sonra da Beyoğlu Dolapdere'de hırsızlık mallarını topladıkları bir evde keserek açtıkları ifade edildi.

İNTERNETTEN SATIŞ

Daha önce hırsızlık suçundan cezaevinde yatan ve yedi ay önce serbest kalan şebeke elebaşı Yusuf Y'nin sevgilisi olduğunu öne sürülen Şükriye A'nın grubun parasal işlerini hallettiği, elde edilen malların satışından gelen paranın kendisinde toplandığı belirtildi. Şükriye A'nın hırsızlık yapan şebeke üyelerinin parasal ihtiyaçlarını, yakalanan üyelerin avukat masraflarını ve hırsızlıkta kullanılacak olan kiralık araçların paralarını karşıladığı ifade edildi.

Şebekenin yaptığı hırsızlıklar sonucu elde edilen elektronik malzemelerin Beyoğlu Tarlabaşı'nda şebeke üyesi Nezir D. tarafından açılan spot mağazada ve internette çok popüler olan birkaç internet alışveriş sitesinden satıldığı belirtildi. Hırsızlıktan elde edilen malların önceden olduğu gibi depolarda tutulmadığı hemen paraya çevrildiği öğrenildi.
6 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu yakalanan şebekenin kendi aralarında oluşturduğu şifreli konuşmalarda hırsızlık yaptıkları bölgelerde keşif yapan gözcülerin hırsızlık öncesi hırsızlığı yapacak grubu çağırırken civarda polis olması durumunda, “Dayılar burada gelmeyin” gibi konuşmalar yaptıkları ifade edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler Şişli Adliyesine sevk edildi.