BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

İş Yatırımdan 12,6 Milyon YTL kar

İş Yatırım Menkul Değerler, 2008 yılı ilk yarısında 12,6 milyon YTL net kar ettiğini duyurdu.

Abone ol

1,3 milyar YTL aktif büyüklüğü ile sektörünün toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık üçte birini temsil eden ve sektörünün İMKB'de işlem gören "tek" temsilcisi konumundaki İş Yatırım'ın, 2008 yılının ilk yarısında 12 milyon 589 bin 218 YTL net kar açıkladığı bildirildi.

Açıklamada, şirketin bu karının, ilk çeyrek sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 498 oranında artışı ifade ettiği kaydedildi.

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İş Yatırım'ın, Türkiye'nin ilk hedge fonunu (serbest yatırım fonu) kurmak için SPK'ya başvuran ilk yatırım bankacılığı kuruluşu olduğunu hatırlatarak, İş Yatırım Arbitraj Serbest Yatırım Fonu katılma belgelerinin de geçtiğimiz günlerde kurulun kaydına alındığını bildirdi.

TradeMaster International platformuyla yatırımcılara uluslararası piyasalarda doğrudan işlem yapma olanağı sunduklarını ve bu hizmetin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Koç, İş Yatırım'ın Türkiye sermaye piyasalarının büyümesini kendi misyonunun bir parçası olarak gördüğünü kaydetti.

Koç, "İş Yatırım olarak, Türkiye sermaye piyasalarıyla birlikte büyümek istiyoruz. Başarılı performansımızı devam ettirerek hem yatırımcılarımıza yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz, hem de hissedarlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" dedi.