BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  DÜNYA

Irkçı seri katil idam edildi

Amerika'nın ırkçı seri katili olarak tanınan ve Larry Flynt'ı da tekerlekli sandalyeye mahkûm eden Joseph Paul Franklin idam edildi.

Abone ol

Amerikan medyasının haberine göre, ırkçı seri katil Joseph Paul Franklin, çarşamba günü Missouri eyaletinde idam edildi. Missouri Eyalet Mahkemesi'nin, idamın son dakikada ertelenme girişimlerini geri çevirdiği bildirildi.

Yargı üyelerinin anlaşmazlığı nedeniyle Franklin'in çarşamba günü planlanan infazının, yaklaşık altı saat geciktiği bildiriliyor. Anlaşmazlığın, Franklin'in infazının yasal olarak kullanımına izin verilmeyen ve mahkûmda gereksiz ağrılara yol açan bir madde ile yapılması ihtimali üzerine çıktığı bildiriliyor. Amerikan CNN televizyonu, ikinci bir hâkimin Franklin'in akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle infazı durduğunu ancak Missouri Eyalet Mahkemesi'nin temyizi ret ettiğine yer verdi.

Irkçı Franklin 1977 ile 1980 yılları arasında 22 kişiyi öldürmekten suçlu bulunmuştu. Franklin, 1977 yılında St Louis'de bir Sinagog'un önünde cinayet işlemekten idam cezasına, diğer cinayetlerden ise müebbet hapse mahkûm edilmişti.

Franklin, erotik dergi Hustler'in sahibi Larry Flynt'a da silahlı saldırı düzenlemişti. Franklin'in, Hustler Dergisi'nin siyah ve beyaz bir çifti kapak resmi yapması üzerine Flynt'i öldürmek istediği ortaya çıkmıştı. 70 yaşındaki Flynt saldırıdan sonra felç olmuştu. Franklin, Flynt'e düzenlediği silahlı saldırı nedeniyle yargılanmamıştı.