BIST 9.543
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,04
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan: Merdiven altı dershaneciliği bitireceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershaneler konusunda, “Merdiven altı dershanecilik sürecini bitireceğiz. Sizde öğretmen fazlası varsa, siz o...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershaneler konusunda, “Merdiven altı dershanecilik sürecini bitireceğiz. Sizde öğretmen fazlası varsa, siz onları bize devredin biz bunları sınava da tabi tutmadan mülakatla devlete alalım. Yok bunu da istemiyorlar” dedi.
Başbakan Erdoğan, bir televizyon kanalında katıldığı programda dershaneler konusunda, “Merdiven altı dershanecilik sürecini bitireceğiz. Sizde öğretmen fazlası varsa, siz onları bize devredin biz bunları sınava da tabi tutmadan mülakatla devlete alalım. Yok bunu da istemiyorlar. Vergide muafiyet indirim sağlarız yeter ki gelin bunu bu şekilde yapalım. Niye acaba okula yanaşılmıyor illa dershane. Onlar bunu anlatamıyor biz de bunu anlayamıyoruz.
Şu tablo çok ilginçtir. Dershanelerin öğrenci profili fen ve soysal bilimler liselerine öğrencilerin çoğu dershaneye gidiyor. Eğitimini devlet okullarında almış sen ona biraz bir eğitim veriyorsun ve sonra bir okulu kazandığında hemen sırtına tişörtü giydiriyorsun.
Dershaneye gitme oranı İstanbul’da yüzde 9 Ankara’da yüzde 14,5 Antalya 16,5, Van’da 5,5, Hakkari 6,6, Diyarbakır’da 6,5. O fakir fukara çocuklar neden istifade edemiyorlar bundan. Bu fakir fukara çocuklar niçin bu kurslara gidemiyorlar. İstifade edenler büyükşehirlerdeki zengin ailelerin çocukları. Burada böyle bir karışık durum var. Kolejlerin son sınıflarında olanlara bile böyle kurslara gittiğini görüyoruz. Haberleri görüyorsunuz, dershane borcu intihara sürükledi. Bu borcu ödeyemedikleri zamanlar böyle durumlarla karşılaşıyorlar. Madem vakıfsınız ücretsiz eğitim verin deyince de rahatsız oluyorlar. Şimdi biz devlete verebiliriz diyorlar. Kusura bakmayın biz bir darbe hükümeti değiliz. O zaman kurun okulları biz sizden hizmet alımı yapalım. Böyle hayırlı bir konuda neden böyle bir tartışma yapılıyor” dedi.