BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da kaçak silah operasyonu

Pendik’te polis ekipleri, silah kaçakçılığı yapan çeteye düzenlediği operasyonda, toprağa gömülü halde 73 tane silah ele geçirirken, çete li...

Abone ol

Pendik’te polis ekipleri, silah kaçakçılığı yapan çeteye düzenlediği operasyonda, toprağa gömülü halde 73 tane silah ele geçirirken, çete liderleriyle birlikte 18 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini M.T. ve N.G.’nin yaptığı bir çetenin Amerika, Gürcistan ve Hırvatistan’dan kaçak yollarla silah getirip Türkiye piyasasına sattığını belirledi. Yapılan 1 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için bu sabah düğmeye basan polis, çete lideri M.T.’nin Pendik’teki evine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda evin bahçesinde toprağa gömülü olarak 73 adet tabanca ele geçirdi. Ele geçirilen silahlar arasında suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca, anahtarlık tabanca, el yapımı özel silahlar dikkat çekti. Silah çetesinin yurtdışından kara ve deniz yoluyla kaçak yollardan soktuğu silahları İstanbul üzerinden tüm Türkiye’ye dağıtıldığı belirlendi.