BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

Yusufpaşa üst geçidi kaldırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yer alan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu mevkiindeki yaya üst geçidinin, y...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yer alan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu mevkiindeki yaya üst geçidinin, yaşlı ve engelli vatandaşların bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırılacağını açıkladı.
İBB, İstanbul genelinde engelli ve yaşlı vatandaşların kent içi ulaşımını ve toplu taşıma araçlarına daha konforlu ve güvenli erişimlerini sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisi daha ekliyor. Bu kapsamda; Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yer alan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu mevkiindeki ya ya üstgeçidi, yaşlı ve engelli vatandaşların bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırılacak.
Öte yandan Millet Caddesinden karşılıklı yaya geçişleri ve Yusufpaşa Tramvay İstasyonuna yaya erişiminin daha konforlu yapılabilmesi için üstgeçit yerine Butonlu Yaya Sinyali düzenlemesi yapılarak, istasyonlara ve geçişlere bütün erişimler sağlanacak. Ayrıca, üç gün sürecek olan çalışmaların trafiği etkilememesi için 23.00-06.00 saatleri arasında çalışılacağı belirtildi.