BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İran'dan Türkiye iddiası!

Hüseyin Şeyhülislam, NATO'nun doğuya yayılmayı amaçladığını Türkiye'ye konuşlandırılacak Patriot füzelerinin de bu hedef doğrultusunda yapılmakta olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

İran meclisinin resmi internet sitesi ICANA'ya konuşan Şeyhülislam, Beşar Esad'ın silahlarını Türkiye'ye karşı kullanmayacağını savunarak, Şam yönetiminin İsrail'den gelecek olası tehlikelere karşı silah aldığını söyledi.

Şeyhülislam, "İran bu teçhizatın Türkiye'ye karşı kullanmayacağını defalarca Türk yetkililerine ilan etmiştir. Türkiye, yabancı güçlerin bölgeye müdahalesine ortam sağlamasın" diye konuştu.

İRANLI VEKİLLERİN GELİŞİNDE ENGEL

Suriye'de kaçırılan 48 İranlının durumunu görüşmek için bir gurup İranlı milletvekilinin Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyaretin yapılamayacağı ifade edildi. İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Hüseyin Suphaniniya, "Ankara, bu komitenin bazı Tük makamlarıyla görüşmesine onay vermedi bundan dolayı ziyaret şimdilik durdurulmuştur" dedi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan bir heyetinin Suriye'deki muhaliflerce ağustos ayından bu yana rehin tutulan İranlıların serbest bırakılması için Ankara'da temaslarda bulunacağı belirtilmişti.