BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,05
HABER /  SAĞLIK

Hastaya konfor sağlayan lazer!

Özel Ethica İncirli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Yıldırır, diod lazerin hemoroid, perianal fistül ve kıl dönmesi ameliyatlarında çok sık kullanıldığını söyledi.

Abone ol

Prof. Dr. Yıldırır, “Ameliyatların diod lazer ile yapılmasıyla hastanın ağrı şikayeti olmuyor, hastanede kalış süresi hemen hemen hiç yok gibi ve ertesi gün sosyal hayatına devam edebiliyor” dedi.
Son yıllarda cerrahide çok sık kullanılmaya başlayan diod lazer, ameliyatlar sonrasında hastaya çok büyük rahatlıklar sağlıyor. Diod lazerin ayarlanan özel uçları ile belli bir frekansta yakma işlemi yapılıyor. Bu yöntem klasik ameliyat yöntemlerine göre hastanın hastanede uzun süre yatmasının, ağrı çekmesinin önüne geçiyor.

LAZERLİ AMELİYATTA AKINTI ENGELLENİYOR

Özel Ethica İncirli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Yıldırır, “Bağırsak ve kalça arasında sürekli akıntı, yanı perianal fistül ameliyatlarında klasik cerrahi yöntemi ile yapıldığında yüzde 5-7 oranında tekrarlama olasılığı vardır. Ayrıca kaslar yaralandığı için büyük abdest kaçışı da olma ihtimali var. Fakat diod lazerle yapılan ameliyatlarda gaz ve büyük abdest kaçışı önlenmiş olunur. Sert zemine, sıraya oturan, uzun süreli seyahat edenlerde daha sık görülen kıl dönmesi, kuyruk sokumunda akıntıya da neden olabilir, şişip apse de yapabilir. Klasik yöntemle yapılan kıl dönmesi ameliyatlarında hasta 15 gün iş kaybı yaşıyor ve ağrı çekebiliyor. Diod lazer kullanarak yaptığımız kıl dönmesi ameliyatlarında ise kişi, hastanede yatmadan ertesi gün işinin başına geçebiliyor” dedi. Prof. Dr. Yıldırır sözlerine şöyle devam etti:

“Kadın ve erkeklerde görülme sıklığı olarak eşit denilebilen hemoroid ameliyatları sonrası meydana gelen kanama ve ağrı şikayetleri diod lazer ile azalıyor. Daha çok ayakta çalışan, kabızlık çeken, pilot, hostes gibi yüksek irtifada çalışan kişilerde daha çok gördüğümüz hemoroid, diod lazer ile en iyi şekilde tedavi ediliyor.”