BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.521,84
HABER /  DÜNYA

İran'dan Esad'ı şoke edecek sözler!

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Suriye ile ilgili şaşırtan açıklamalar yaptı.

Abone ol

Suriye'deki rejimin en büyük destekçisi İran ilk kez Beşşar Esad yönetiminin değiştirilmesine yeşil ışık yaktı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'de halkın seçeceği her lideri kabul edeceklerini açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Ruhani dün Tahran'da yaptığı bir konuşmada, "Suriye halkı ülkeyi kimin yönetmesini istiyorsa biz de onu kabul ederiz" dedi.

El Arabiya, bugüne kadar Beşar Esad rejimini koşulsuz destekleyen Tahran'ın ilk kez değişiklik sinyali verdiğini kaydetti.

FRANSA VE RUSYA ANLAŞAMADI

Öte yandan Moskova’da bir araya gelen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Suriye’deki kimyasal silah saldırısının arkasında 'kimin olduğu konusunda' fikir birliğine varamadı.

Fransız bakan Fabius BM’nin Ağustos ayındaki saldırıya ilişkin raporunu öne sürerek, bulguların sorumlunun Suriye hükümeti olduğuna dair 'en ufak bir şüpheye yer vermediğini' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise saldırının muhalif güçlerin provokasyonu olduğuna dair ‘ciddi dayanakları’ olduğunu belirtti.

Fabius, Suriye’nin kimyasal silahları teslim ve imha etmesine yönelik plana uymaması durumunda BM Güvenlik Konseyi’nin Şam yönetimine yönelik tehdidin artırılmasını ön gören karara Rusya’nın destek vermesi için baskı yapıyor.