BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan İranlı ajan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’ndaki yasadışı dinleme iddiaları ile ilgili "Kurumdan ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’ndaki yasadışı dinleme iddiaları ile ilgili "Kurumdan bizim aldığımız bilgiler ve daha önce sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde bunun AK Parti, AK Parti kurucuları ile hiç bir ilgisinin alakasının bulunmadığının altını özellikle çizmek isterim" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere geldiği AK Parti Genel Merkezi’nde basın mensuplarını Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’ndaki ’Böcek’ iddiaları ile ilgili sorusu üzerine açıklama yaptı. Bozdağ, "Bu haberin bir kısmı doğru, ama bir kısmı doğru değil, doğru olan kısmı şu, bundan yaklaşık 1 sene önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda böyle bir dinleme hadisesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Tahkikat devam ediyor. Esasında da şu anda tahkikatın kapsamında neler var neler yok tam detaylı olarak bilme imkanımız yok. Ama bu ismi geçen isimlerinin AK Parti kurucusu olduğuna ilişkin kısım külliyen yalandır. böyle bir şey söz konusu değildir. Bununla ilgili tahkikat şu anda devam ediyor. Zaten şikayetçi olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar başkanıdır ve bu konuda gerekli tahkikatın yapılması sorumluların tespiti, cezalandırılması talebidir, soruşturma devam ediyor, soruşturmada da gizli biliyorsunuz. Şu ana kadar savcılık tarafından yapılmış bir açıklama yok. Ancak kurumdan bizim aldığımız bilgiler ve daha önce sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde bunun AK Parti , AK Parti kurucuları ile hiç bir ilgisinin alakasının bulunmadığının altını özellikle çizmek isterim" ifadelerini kullandı.
Olayda adı geçen İki kadının İran ile bağlantısının sorulması üzerine ise Bozdağ. "Şu anda dosyada ne var onu bilmiyorum. Ama AK parti kurucuları arasında, AK Partililer arasında İran ajanları var, onları dinliyormuş kısmı koca bir yalandan ibarettir" dedi.
(İHA)