BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

AB’ye girmeyi hak ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Biz demokrasiyi, dünya ile bütünleşmeyi, demokrasiyi çok özümsedik. Bu yüzden Avrupa Birliğin...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Biz demokrasiyi, dünya ile bütünleşmeyi, demokrasiyi çok özümsedik. Bu yüzden Avrupa Birliğine girmeyi hak ediyoruz” dedi.
Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, “Türkiye’de yabancıların taşınmaz edinimi ve etkilerin değerlendirmesi” projesinin sonuçlarını ortaya koymak amacıyla ulusal kapanış çalıştayı düzenledi. Çalıştay ile TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yaptı. Bayraktar, yaptığı konuşmada şöyle konuştu:
“Bugün dünya ya baktığımız zaman dünya öylesine birbirine yakınlaştığı bütünleştiği iletişimin ulaşımın arttığı bilgi teknolojilerin arttığı bir dünya da yaşıyoruz. Kapalı toplumların geri düştüğünü görüyoruz. Açık politikalarla ilerleyen daha çok gelişme kaydettiklerini görüyoruz. Türkiye’nin ihracatı, iletişimi ortada çok basit bir örnekle konuyu anlatmak istiyorum İran da doğalgazda dünya 2. petrol de çoğunluğu var, ama Türkiye İran’ dan daha ilerde kişi başına düşen gelir açısından refah düzeyi bakımından daha ilerde demokrasi olarak daha ilerde. Niye biz daha çok Avrupa birliği ile bütünleşmişiz dünya ile birleşmişiz daha çok demokrasiyi daha çok özümsedik.”

"AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ İSTİYORUZ"
Avrupa Birliğine girmeyi istediklerini belirten Bakan Bayraktar şöyle devam etti:
"Biz dünya ya iç içe olmayı birleşmeyi istiyoruz biz. Bunları yapmazsak içe kapalı olursak ne işe yarar. Dışarıya satmayacaksanız ne işe yarar. 250 milyar dolarlık alış satış yapıyoruz. 250 milyar dolar ithalat yapıyoruz. Dışarıdan bakan biri olarak söylüyorum. Türkiye’nin yaptığı istikrarın kıymetini bilmemiz lazım. Türkiye’nin konumu dünyanın en zor bölgesinde bulunan ülkemiz Arap baharı, Suriye’de Mısır’ da Libya’ da Irak’da yaşanan zorluklara rağmen Türkiye’nin istikrarını görmek lazım kalkınmaya devam etmemiz lazım.”
Bayraktar, Türkiye tapu konusunda birçok çalışmalar yapacağız. Coğrafi bilgi sistemlerini geliştireceğiz. Ankara Üniversitesi ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dünya artık bir bütün oldu. Türkiye çok iyi kademeler atladı. Biz kendi gelişimizi tamamlarsak bu bize çok büyük fayda sağlayacak” dedi.

"TÜRKİYE’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPMA MECBURİYETİ VAR"
“Türkiye’ nin kentsel dönüşümü yapma mecburiyeti olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, "20 milyon konut stoğu il, kasaba, köyler var. Biz bu kaçak yapıları, depreme dayanıksız yapıları da ülkemize kentlerimizde köylerimizde söküp atmak zorundayız. Enerji tasarrufu sağlamak durumdayız enerjiye 105- 165 milyar dolar arası yıllık para veriyoruz. Bunun yüzde 40 binalarda konutlarda kullanılıyor. Bütün bunları yenilebilir enerji ile sağlayabiliriz. Bunları adım adım gerçekleştireceğiz burada dünya ya uzak kalmamanın satış yapmanın bütünleşmenin büyük bir etkisi var. Gelsin burada mahalle kursunlar, tarım yapsınlar bunun ciddi faydaları var tabi ki bizde bu durumda güçlü olacağız. Ekonomimiz güçlü olacak kendi helikopterimizi, savaş gemilerimizi yapıyoruz. İnşallah ilerde de ilaç sanayin de de çok daha iyi gelişmeler yapacağız. Türkiye ilerde daha iyi yerlerde olacak” ifadesini kullandı.
(İHA)