BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,61
HABER /  GÜNCEL

İran Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nu suçladı

İran, BM Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun haksız bir duruş sergilediği görüşünü yineleyerek kurama "terörist ve sabotajcıların sızdığını" ileri sürdü.

Abone ol

İran, BM Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na "terörist ve sabotajcıların sızdığını" iddia etti.

Viyana'da Atom Enerjisi Kurumu toplantısında konuşan İran Atom Enerjisi Örgütü'nün başkanı Feridun Abbasi Devani, kurumun kötü yönetildiğini ve "bazı devletlerin etkisi altında olduğunu" söyledi. Devani'nin, bu sözleriyle Batı'da İran'a karşı tavır alan ülkeleri kasdettiği düşünülüyor.

Devani, konuşmasında Tahran'ın kitle imha silahları üretilmesi ve kullanılmasını her zaman için kınadığını belirtti.

BBC'nin Viyana'daki muhabiri Bethany Bell, Feridun Abbasi Devani'nin, İran'ın nükleer faaliyetlerini araştıran kuruma yönelik suçlamalarının alışılmışın ötesinde olduğunu belirtiyor.

Abbasi Devani, yakınlarda meydana gelen bir olayda, Fordo'daki yeraltı nükleer tesislerine giden enerji hattının patlayıcı maddelerle uçurulduğunu, hemen ertesi gün Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun önceden haber verilmemiş bir teftiş talebinde bulunduğunu anlattı ve "acaba bu iki olay arasında bir ilişki var mıydı?" diye sordu.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun başkanı Yukiya Amano ise, şimdiye dek ilerleme kaydedilememesine rağmen İran ile diyaloğu yoğunlaştırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yarın İstanbul'da İran'ın nükleer alandaki baş görüşmecisi Said Celili ile bir araya gelecek.