BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

1 numaranın Ankara temasları

Çantasında Suriye ve PKK dosyalarıyla gelen BD ordusunun 1 numaralı ismi Demspsey, Ankara'da kritik görüşmelerde bulunuyor.

Abone ol

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E. Dempsey, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret etti.

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Orgeneral Dempsey, Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral Özel tarafından törenle karşılandı.

İki ülke milli marşlarının çalınması ardından Orgeneral Dempsey, tören kıtasını selamladı. Tören sonrası Dempsey ve Özel, Karargah'a geçtiler.

MASADA NELER VAR?

Kulislerden sızan bilgilere göre Türkiye, PKK'ya karşı ABD'den sağladığı anlık istihbarat toplama süresinin 24 saate çıkarılması talebini yineleyecek. Benzer rahatsızlığı Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede ABD'den yeterli destek alınamadığını çeşitli konuşmalarında dile getiriyordu. İşte bu sitem yüksek sesle dile getirilecek.

Suriyeli mülteciler, bunların arasına terörist unsurların sızma olasılığına karşı alınacak önlemler ve Esed rejiminin düşmesi halinde meydana gelecek risklerin ortak hareketle nasıl bertaraf edileceğinin ayrıntıları görüşülecek.

Ele alınacak konular arasında, mülteci akınına uğrayan Türkiye’nin, bundan sonra gelecek mültecilere kendi topraklarında yardım sağlanması için tampon bölge kurulması yönündeki talebi de var. Ancak Dempsey'in tampon bölge fikrine sıcak bakmadığı biliniyor.

ANKARA BÜYÜKELÇİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’in Türkiye’ye gelişini bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

HKP üyesi bir grup, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. ‘Katil Dempsey Türkiye ve Suriye halkları sizi bu topraklarda görmek istemiyor’ yazılı pankart açıp, ‘Suriye halkı yalnız değildir’ sloganları attı. Grup adına konuşan Sait Kıran, Türkiye’nin Suriye ile savaşa itildiğini savundu. Kıran, “ABD Genelkurmay Başkanı, tatlı canını risk etmeden, elini ateşe sokmadan Suriye’yi dize getirmek istiyor. Bu amacı için de Türkiye halklarını ateşe atıyor.” dedi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde sona erdi.