BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,15
ALTIN 2.469,03
HABER /  GÜNCEL

IRAKA NOKTA OPERASYONU

Kuzey Irak'a ilk nokta operasyon yapıldı. Bordo bereliler PKK'yı vurdu. Genelkurmay açıkladı;

Abone ol

Genelkurmay'dan internet sitesinden yapılan son dakika açıklaması: Genelkurmay Kuzey Irak'taki 50-60 teröriste müdahale edildiğini açıkladı.

Açıklamada şunlar denildi:

"01 Aralık 2007 günü istihbari çalışmalar kapsamında, Hakkari ili Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde, 50-60 kişilik bir PKK'lı terörist grup tespit edilmiştir.

Söz konusu teröristler üzerine, bölgeye yakın durumda bulunan ateş destek vasıtaları ile yoğun bir uygulama yapılmıştır.

Uygulama sonucunda terörist grubun önemli ölçüde zayiat verdiği, teknik vasıtalarla tespit edilmiştir.

Bölgeye ihtiyaç duyulduğunda diğer unsurlarla da müdahale edilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BORDO BERELİLER VURDU

Askeri yetkililere göre, PKK'lı teröristlerin Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafede geçici bir kampta toplandıkları istihbaratı üzerine, sabahın erken saatlerinden itibaren 4 Süper Kobra tipi helikopter Çukurca'daki birliklerden havalanıp, kampı bomba atışına tuttu.
 
Süper Kobra helikopterlere karadan da topçu atışıyla destek verildi. Yaklaşık 100 kadar PKK'lı teröristin bulunduğu tahmin edilen kampa havadan ve karadan bomba yağdırılırken, bölgeye Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan yaklaşık 100 Bordo Bereli Timi indirildi.
 
Bölgede karadan da operasyon yapan Bordo Bereliler, daha sonra helikopterlerle alınarak Çukurca'daki birliklerine getirildi. Operasyonda kaç teröristin öldürüldüğü bilgisine henüz ulaşılamadığı kaydedildi.
 
Reuters haber ajansı da TSK'nın PKK'yı özel birlikler ile vurduğunu ve operasyondan sonra döndüğünü duyurdu. Reuters haberinde, "TSK 100 kişilik birlikle PKK kampını vurdu, helikopterler destek verdi" dedi.

Irak'taki ABD Kuvvetleri: "Bilgimiz yok"
 
Bu arada, Irak'taki Amerikan birlikleri sözcülüğünden Genelkurmay'ın operasyon açıklamasına ilişkin yanıt geldi. Sözcü Binbaşı Winfield Danielson Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sınır ötesinde Türk operasyonu konusunda bizde bilgi yok" dedi.

‘TÜRKİYE KUZEY IRAK’A GİRMEDİ’ İDDİASI
Bölgesel kürt yönetimine bağlı peşmerge komutanlığı ise, Türk askerinin Irak topraklarına girmediğini duyurdu. Peşmerge güvenlik güçleri sözcüsü, sınırdaki tüm yetkililerle konuştuğunu belirterek, Türk askerinin sınırı geçmediğini savundu.