BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

Irak ordusu Tikrit'e kuzeyden ilerliyor, IŞİD'in saldırıları sürüyor

Irak ordusu ve desteğindeki Şii milisler IŞİD'in elindeki Tikrit'te ilerleme sağlarken, IŞİD'in Irak'ta Ramadi'ye ve Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn'da Kürt güçlerine saldırı düzenlediği bildirildi.

Abone ol

Irak'ta hükümet güçleri ülkenin kuzey doğusunda bulunan ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan Tikrit kentinin büyük bir parçasını geri aldı.

Güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre askerler ve onları destekleyen Şii milisler Tikrit'İn kuzeyindeki Kadisiye bölgesinde bir hastaneye Irak bayrağı dikti. Bölgenin üçte ikisi ordunun kontrolünde.

Ancak ordunun şehrin güneyinde ve batısında yeterince ilerleme kaydedemediği bildiriliyor.

IŞİD Tikrit'i Ocak ayında işgal altına almış, iki hafta önce ise yaklaşık 30 bin asker ve Şii milis gücü ile Irak ordusu kenti geri almak için operasyon başlatmıştı.

ABD destekli IŞİD karşıtı koasliyon operasyonda yer almıyor. İranlı komutanların ise operasyonları koordine ettiği söyleniyor.

Rasulayn ve Ramadi'ye saldırı

Bu arada IŞİD, Irak'ın başka bir kenti olan Ramadi'ye saldırdı. Bağdat'ın batısındaki kentte bulunan hükümet noktalarına bombalı araçlarla intihar saldırıları düzenlendi.

IŞİD'in Suriye-Türkiye sınırında bulunan Rasulayn, Kürtçe'deki adıyla Serekaniye'deki Kürt güçlerine saldırı düzenlediği bildirildi.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye göre Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli grup saldırıyı "büyük" olarak tanımlarken, yakınlardaki bir köyün alındığını iddia etti.