BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'den sürpriz saldırı

Musul ve Tikrit'te kuşatılan IŞİD, Bağdat'a yakın Ramadi kentine saldırıya geçti.

Abone ol

Musul ve Tikrit'te kuşatılan IŞİD, sürpriz bir saldırıyla herkesi şaşırttı. IŞİD militanları, Irak’ın Enbar vilayetinin idari başkenti Ramadi’ye saldırıya geçti.

Rûdaw’a konuşan Enbar İl Meclisi Başkan Yardımcısı Falih İsawi, örgütün dört koldan Ramadi kentine saldırı düzenlediğini ve kente 17 bombalı araç sokmaya çalıştığını belirtti.

Bombalı araçların kente ulaşmadan güvenlik güçleri tarafından imha edildiğini aktaran İsawi, çatışmalarda yaklaşık 20 IŞİD’linin ektisiz hale getirildiğini ve güvenlik güçlerinin de kayıp verdiğini kaydetti.

Rûdaw muhabiri, IŞİD örgütünün havan topu mermileriyle güvenlik güçlerine ait bazı karargahları hedef aldığını aktardı.

Muhabir, kentin Işrin bölgesinde bombalı araçla bir karargaha saldırı gerçekleştirildiği ve Hoz ve Elboisa bölgelerinde de güvenlik güçleri ile IŞİD örgüt arasında ağır çatışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

Irak güvenlik güçleri, aşiret milislerinin desteğiyle, geçtiğimiz hafta Ramadi’in merkezindeki Huz bölgesinde bazı önemli noktaların nü sağlamıştı.

Geçen haftadan beri Enbar vilayetinde, IŞİD örgütünün işgali altındaki bölgelere geniş kapsamlı bir operasyon yapılıyor.

Ramadi, başkent Bağdat'ın 115 kilometre batısında bulunuyor.