BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Rasim Ozan'dan Hakan Fidan iddiası

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na geri dönmesi gündeme bomba gibi düştü Rasim Ozan Kütahyalı Hakan Fidan krizinin sorumlusu olarak Beşir Atalay'ı göstererek yeni bir tartışma yarattı

Abone ol

AK Parti'den 'aday adayı' olarak milletvekili olmaya hazırlanan Hakan Fidan, sürpriz bir kararla geri adım atarak MİT Müsteşarlığı'na geri dönmesiyle gündemin bir numaralı maddesi haline geldi; Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı da çok tartışılacak bir iddia ileri sürdü.

"ATALAY, ERDOĞAN'I DİNLESE; HAKAN FİDAN KRİZİ OLMAZDI"

Kütahyalı, TGRT Haber'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın 6 Şubat'ta yaptığı gizli görüşmeyi ve detaylarını açıkladı. Kütahyalı, "Atalay o gün aldığı emri vaktinde yerine getirseydi; Hakan Fidan krizi konuşulmazdı" dedi.

ekran-resmi-2015-03-11-11.21.28.png

"BEŞİR ATALAY'IN ÜŞENGEÇLİĞİ..."

Kütahyalı, AK Saray'daki gece görüşmesini açıklarken; "Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan'ın 7 Şubat'taki adaylığını açıklamasından 'bir gün' önce, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı Beştepe'ye çağırdı. MİT Müsteşarı ile yakın hukuku olan Atalay'a Cumhurbaşkanı, 'ilk kez' adaylık hazırlığından rahatsızlığını Beştepe'de söyledi ve dedi ki; "Hakan Fidan bir hata yapmasın; MİT'teki görevinde kalsın." O akşam bir 'MİT Management' oldu. Yani yönetim hesabı... Ama şöyle bir talihsizlik de oldu aynı akşam... Cumhurbaşkanı, saat 22.00 gibi Beşir Atalay'ı çağırdı ve söylediklerini Hakan Fidan'a 'hemen' iletmesini istedi. Gece geç olduğu için Atalay ertesi sabah 9.00'da Erdoğan'ın uyarılarını Hakan Fidan'a söylemeyi tercih etti. Fakat sabah uyanıldığında Hakan Fidan istifa etmişti. Yani Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı'nı dinleyip o gün gitseydi, üşenmeseydi bugün bunlar yaşanmayacak, Hakan Fidan krizi olmayacaktı. Bu biraz komik bir olay, bir nevi siyasi ironi gibi" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE İÇİN HAYIRLISI"

Fidan'ın MİT'te kalmasının Türkiye için hayırlısı olduğuna dikkat çeken Kütahyalı, "Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarı'dır. Türkiye'nin ona, bulunduğu görevde çok ihtiyacı vardır. İnşallah 2019'da da siyasete girer ve çok başarılı işler yapar. Siyaset sahasında da MİT'teki gibi başarılı olacağını düşünüyorum" öngörüsünde bulundu.

"TAYYİP ERDOĞAN, MARADONA GİBİ"

'Recep Tayyip Erdoğan'ı ben Diego Armando Maradona'ya benzetiyorum' diyen Kütahyalı, nedenini ise şöyle açıkladı: "Sayın Cumhurbaşkanı, büyük bir oyun kurucu ve büyük bir oyun değiştirici... İngilizler, 'game changer' derler! Hemen, o kadar zeki hamleler yapıyor ki; o kadar iyi satranç oynuyor ki; bir anda, bütün istediği şekilde oyun yeniden kuruluyor. Erdoğan muhalifleri de, hatta Erdoğan'a düşman olanlar bile, objektif, rasyonel ve analitik olup Recep Tayyip Erdoğan'ın bu siyasi zekasını bu playmaker, bu oyun kurucu, oyun değiştirici, büyük satranç ustalığını görmelidir. Son 4 günde öyle adımlar attı ki; bu noktaya, Hakan Fidan'ın dönüşüne olayı çevirdi. İnanılmaz bir şey bu... 3-0'dan maçı 4-3'e çeviren Diego Armando Maradona gibi" ifadelerini kullandı.