BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bedrettin Dalan'dan çarpıcı kumpas açıklaması

Ergenekon operasyonları sırasında ayrıldığı Türkiye'ye 7 yıl sonra dönen Bedrettin Dalan açıklamalar yaptı.

Abone ol

Kendini hukuk adamı zanneden bir takım kişilerin kurduğu şeytani kumpasın mağduru olmamak için yurt dışına çıktığını belirten Dalan, “Kumpası kuranlar kendi kazdıkları kuyuya düşmeye başladılar” dedi.

Bedrettin Dalan, "Size bu kumpası kuranlar hakkında sikayetçi olacakmısınız? Savcılığa ifade vermeyi düşünüyormusunuz?" şeklindeki soruya, "Şu anda avukatım bu konuda şikayette bulundu. Eğer savcılık çağırırsa çok detaylı anlatırım. Bu kumpasın bütün detaylarını anlatırım" diye yanıt verdi.

Ergenekon davasında hakkında çıkarılan yakalama kararı kaldırıldıktan sonra Türkiye’ye dönen Bedrettin Dalan, kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’ye geldikten sonra ilk kez kameraların karşısına geçen Dalan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bedrettin Dalan şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANIMIZIN DA DEDİĞİ GİBİ KUMPAS

“7 yıl aradan sonra ülkeme gelmekten bahtiyarlık duyuyorum demek dahi çok hafif bir kelime” diyen Dalan, “Kanat taktım, uçuyorum. Bir zamanlar ülkemden bir hafta bile dışarıda kaldığım zaman aşırı derecede özler, ilk uçakla gece yarısı olsa dahi İstanbul’a dönerdim. Ancak bu sefer 7 yıla yakın bir zaman yurt dışında kalmak zorunda kaldım. Birçok yazar, çizer kendine göre ‘Ergenekon davasının firari sanığı’ dedi bana. Hayatımda hiçbir şeyden firar etmedim, hayatımda hiçbir tehlikeden kaçıp kurtulmayı denemedim. Ancak bu seferki tehlike değil, doğrudan doğruya Sayın Cumhurbaşkanımız da dediği gibi kumpas. Yani hukuku gayelerine alet eden, kendini hukuk adamı zanneden bir takım kişilerin kurduğu şeytani bir kumpas. Bu kumpasın mağdur olmamak için yurt dışına çıktım. Yurt dışına çıkarken bana bu kumpası kuran üst seviyedeki üst aklın dışında ne polisler, ne savcılar, ne de hakimler kumpasın tetikçileri olan kişiler benim tutuklanacağımı bilmiyorlardı.

20 YIL EVVELDEN BU İŞLERİN BANA DOĞRU GELECEĞİNİ BİLİYORDUM

Ama ben çok rahatlıkla söylüyorum 20 yıl evvelden bu işlerin bana doğru geleceğini biliyordum. Onun için yurt dışına çıkışım herhangi bir devlet görevlisinin beni uyarmasıyla değil, içinde yaşadığım son 30 yılın macerasının bana verdiği akılla yurt dışına çıktım. Onun için eğer bir memlekette akıl, vicdan, hukuk varsa bana hiç kimse ama hiç kimse ‘firari sanık’ diyemez. Sanık olmamız için doğru düzgün bir iddianame, doğru düzgün çalışan bir hukuk kanalı olması gerekirdi.”

GÜNCEL SİYASETİN DIŞINDAYIM

Bu mağduriyeti ile ilgili şikayette bulunup bulunmayacağı sorulan Dalan, “Avukatım gerekli şikayette bulundu. Savcılık beni çağırırsa bu kumpası bütün detayları ile anlatabilirim. Ben siyaset yapmak istemiyorum. Güncel siyasetin dışındayım. Şunu herkes bilsin ki siyasete gelme düşüncem yok benden kimse çekinmesin. Bedrettin Dalan artık görevini yapmıştır. Mağduriyetini yaşamış cezasını çekmiştir” şeklinde konuştu.

7 YIL BOYUNCA YÜREĞİM DAĞLANDI

Dalan, “Kırgınlığınız var mı?” sorusu üzerine, “Kırgınlığım olmaz mı? 7 yıl boyunca yüreğim dağlandı. Her gün giden uçaklar İstanbul’a gidiyordu. Ağlatma beni” dedi.

DIŞTAN GELEN İÇTENMİŞ GİBİ GÖSTERİLEN KOMPLOLARI YENMEMİZ YAZIM

Birinci Dünya Savaşı öncesi Osmanlı’ya kurulan bütün komploların şuan Türkiye üzerinde uygulandığını belirten Dalan, “Bütün komploların tüm ögeleri şuan başımıza sarılıyor. Birinci Dünya Savaşı öncesi ne varsa, mesela din elden gidiyor, ya da Ermeni meselesi o gün vardı bugün de önümüze kondu. Onun için milletçe, devletçe çok uyanık olmamız lazım. Aramızdaki kavgaları minimuma indirip, bu uluslararası komplolarla nasıl mücadele ederiz, şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım. Gün kavga günü değil arkadaşlar. Gün el ele tutuşup bu dıştan gelen içtenmiş gibi gösterilen komploları yenmemiz lazım” diye konuştu.

''EĞER SAVCILIK ÇAĞRIRSA ÇOK DETAYLI ANLATIRIM''

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bedrettin Dalan, "Size bu kumpası kuranlar hakkında sikayetçi olacakmısınız? Savcılığa ifade vermeyi düşünüyormusunuz?" şeklindeki soruyu, "Şu anda avukatım bu konuda şikayette bulundu. Eğer savcılık çağırırsa çok detaylı anlatırım. Bu kumpasın bütün detaylarını anlatırım" şeklinde cevapladı.