BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

IQ'sü ayakkabı numarasından küçük

Bağımsız aday Sırrı Süreyya Önder, AK Parti iktidarının Hopa'daki olaylara yönelik tavrının 12 Eylül uygulamalarını aratmadığını söyledi.

Abone ol

Seçim yarışının en renkli isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, Hopa mitinginde yaşanların sorumlusunun AK Parti'nin demokratik protestoları sindirememesinden kaynaklandığını söyleyerek, polisin müdahalesini sert sözlerle eleştirdi:

"İnsanın IQ'su, en azından ayakkabı numarasından büyük olmalı."

Habertürk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlayan bağımısız adaylardan olan Sırrı Süreyya, seçim çalışmalarında polisle yaşadıkları gerilimden yakındı:

"Seçim çalışmalarımız güçlükle yürüyor. Güvenlik gibi tılsımlı bir kavramın arkasına sığınıyorlar. Karışmasınlar çalışmalarımıza bir kişinin burnu kanarsa gelsinler hesabını benden sorsunlar. Birileri rahatlıkla çalışma yürütürken biz polisle köşe kapmaca oynamak zorunda kalıyoruz."

12 EYLÜL'DEN FARKSIZ

"İnsanın IQ'su en azından ayakkabı numarasından büyük olmalı." diyen Sırrı Süreyya, Hopa'da yaşanan olaylar için de çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Çatışmalarda gaz bombası sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu'yu tanıdığını söyleyen Önder, Başbakan ve polise sert eleştiriler yöneltti:

"Metin öğretmeni tanırdık. Devrimci demokrat duyarlı eşsiz bir eğitimcimizdi. Bugün Hopa'da yaşananlara bakın, ne farkı var 12 Eylül'den. O günlerde gazeteler kapatılıyordu. Bugün ise Başbakan, gazete patronlarına çağrı yapmıştı. Bizim blokun adaylarını çıkartmayın demişti. Eskiden gazeteler kapatılırdı şimdi de gazete kapatılmıyor ama medya halk güçlerine kapatılıyor. E ne farkı var 12 Eylül'den? Şekil değiştimiş sadece...

HES'E TEPKİ GÖSTERMEK EŞKIYALIK OLMAZ

Hopa'da o kadar panzerin, tomarın ne işi var. Bunlar kime karşı? Halka karşı. Ne demiş oradaki insanlar. Derelerimizi HES'lere kurban etmeyeceğiz demişler. Ama hükümet öyle bir imanla saldırıyor ki. Demokratik protesto yapılıyor oysa. Buna tahammül edeceksin. 12 Eylül'den hesap sorulacak deniyor ama statüko yer değiştirmiştir. Hopa'lılar bölücü mü şimdi? Demokratik tepki gösterdiğinde eşkiya mı oluyor insanlar? Siz zamanında bu tepkiyi gösterdiğinizde size böyle denilseydi ne düşünürdünüz? İnsan olan kitleye öyle gaz su sıkar mı? Polis de milletin değil hükümetin polisi gibi davranıyor. Böyle iş mi olur? Bunların hepsinin hesabı tek tek sorulmaz mı? Sen o öğretmene nasıl kıydın ya? Neden solcudur, doğaya derelere sahip çıkıyor. Buna alışacaksınız arkadaş, yoksa 12 Eylül'den bir farkınız kalmaz.."