BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  GÜNCEL

Yaralı polis 72 saat uyutulacak

Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingi sonrasında meydana gelen olaylarda otobüsten düşen görevli polisin tedavisi sürüyor...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi sonrasında meydana gelen olaylarda otobüsten düşerek yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde görevli 36 yaşındaki polis memuru Servet Erkan'ın 4.5 saat süren ameliyatı tamamlandı.

Polis memuru Servet Erkan'ın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, ameliyata giren Servet Erkan'ın ameliyattan çıktığını belirtti.

Türüt, "Beyin travması tanısıyla hastamızı kabul ettik. Sol kafa kemiğinde, gözaltı taban kemiğinde, göz yan kemiğinde kırık mevcuttu. Solunum cihazına bağlı olarak geldi. Hemen tomografi çektirerek beyindeki hasarı tespit ettik. Beyinde kanama olduğu için acil ameliyata aldık. Beyin cerrahı ve plastik cerrahlar nezaretinde ameliyatı yaptık. Kırık kemikleri öncelikle onarılmaya çalışıldı. Kanama durduruldu. Beyin altındaki damarlarda da kanama vardı. Onlara da müdahale edildi. Beyninin sol yarısında önem mevcuttu. Plastik cerrahımız da gerekli müdahaleleri yaptı. Kafa kemiklerini monte ettik. Şu anda hastamız yoğun bakıma alındı. Hayati bulguları şu anda dengede seyrediyor. Oksijenlenmesi gayet iyi. Bu arada akciğer ezilmesi de mevcut. 72 saat boyunca hastamızı uyutmayı düşünüyoruz. Şu anda bir nakil ihtiyacı gözükmüyor" dedi.

Doç. Dr. Hasan Türüt, Servet Erkan'ın tedavi süresince Rize'de kalacağını ve şu anda başka bir kente götürülmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Ameliyatın teknik olarak başarılı geçtiğini vurgulayan Türüt, "Burada önemli olan nokta beyin ödeminin takibidir. Ona yönelik medikal tedavi de devam ediyor. Toparlanacağını umuyoruz. Başbakanımız da sık sık bizden bilgi alıyor. Diğer yetkililerimiz de burada polisin sağlık durumunu takip ediyor" diye konuştu.

Bu arada Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Yılmaz ve diğer ilgililerin de polis memuru Servet Erkan'ın durumunu hastanede bekleyerek takip ettiği belirtildi.

YARALI POLİSİN 40 GÜNLÜK BEBEĞİ VAR

Hopa'da miting sonrası Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu Ak Parti seçim otobüsüne düzenlenen taşlı saldırı sırasında otobüsün arka kapısından düşerek ağır yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde görevli 39 yaşındaki Servet Erkan'ın Ankara'da kendisi gibi polis Gül Erkan ile evli olduğu ve çiftin 40 gün önce bebeklerinin dünyaya geldiği öğrenildi.