BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone kullanıcılarına müjde!

Iomega, iPhone kullanıcıları için çift fonksiyonlu ünite üretti.

Abone ol

EMC (NYSE:EMC) bünyesindeki, dijital depolama ve içerik yönetimi çözümleri firması olan Iomega, kişisel bilgilerini ve fotoğraflarını kaybetme korkusu yaşayan milyonlarca iPhone kullanıcısı yeni Iomega SuperHero™ Yedekleyici ve Şarj Ünitesi'ni tanıttı.

Kullanıcıları iPhone'larını her sabah ya da her akşam şarj ederler. iPhone kullanmanın bir sonucu da budur; zira iPhone oldukça yoğun pil tüketen bir cihaz. Telefonunuzu zaten her gün şarj etmek için birkaç saatliğine sabitlemişken, bir yandan da içindeki kişisel bilgilerin (rehber, fotoğraf...) yedeklenmesi pratik bir çözüm.

iPhone'ları kaybolan, çalınan ya da hasar görenler, iPhone'larını düzenli olarak iTunes ile senkronize etmedikleri için iletişim bilgilerini ve fotoğraflarını bir anda yitirmenin ne olduğunu iyi bilir.

Iomega Türkiye Genel Müdürü Eftal Sezer , yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi: "Araştırmalarımız ve kişisel deneyimlerimiz gösteriyor ki, tüm bilgileri iPhone'da bulunan ve telefonlarını neredeyse hiç bilgisayara takıp yedeklemeyen milyonlarca iPhone kullanıcısı var. Yeni Iomega SuperHero Yedekleme ve Şarj Ünitesi ile felaket anında iletişim bilgilerini ve fotoğrafları yeni iPhone'a geri yüklemek için iPhone'u SuperHero üzerine takmak ve geri yükleme butonunu seçmek yeterli. Telefonunuzu kaybettiğiniz durumda tüm Facebook kişilerinize iletişim bilgilerini yeniden göndermeleri için bir çağrı yapmak mümkün oluyor. Iomega bu ürün ile her iPhone kullanıcısı için ekonomik ve pratik bir sigorta poliçesi oluşturdu".

Iomega SuperHero Yedekleyici ve Şarj Ünitesi Nasıl Çalışıyor?

Iomega'nın iPhone için yeni SuperHero Yedekleme ve Şarj Ünitesi tezgah, masa ya da başucu sehpası üzerine yerleştirilen ve doğrudan prize takılan kompakt bir kenetlenme istasyonu. Yolculuk için de ideal olan SuperHero Yedekleme ve Şarj Ünitesi, iPhone iletişim bilgileri ve kameradan çekilen resimler için kenetlenme istasyonunda gerekli depolamayı sağlayan 4 GB* kapasiteli bir SD kart ile birlikte eksiksiz bir şekilde sunuluyor. (Kullanıcıların bir veya birden fazla iPhone'u yedeklemek için daha fazla kapasiteye gereksinim duymaları durumunda SD kartın kapasitesi artırılabiliyor.) Kullanıcı Apple Store'dan ücretsiz SuperHero iPhone uygulamasını indirdiğinde iPhone'u SuperHero Yedekleme ve Şarj Ünitesi ile şarj ve yedekleme için hazır duruma geliyor.

SuperHero uygulaması yüklü bir iPhone, SuperHero kenetlenme istasyonuna yerleştirildiğinde uygulama otomatik olarak çalışıyor ve telefonu şarj ederken kişi bilgilerini ve fotoğrafları yedekleme seçeneğini sunuyor. Kullanıcılar iPhone'larına isim verebiliyor ve böylece aynı SuperHero Yedekleyici ve Şarj Ünitesi ile birden fazla iPhone şarj edilip kişi bilgileri ile fotoğrafları yedeklenebiliyor. Yedeklemenin bittiğini ise bir ilerleme çubuğu size bildiyor. Bir iPhone'un ilk iletişim bilgileri ve fotoğrafları yedeklemesinden sonraki yedeklemeler yalnızca yeni ve değişen kişi bilgileri ile fotoğrafları kapsıyor. Kullanıcının iPhone'u kaybolur ya da zarar görürse, yeni bir iPhone SuperHero istasyonuna yerleştirilip "geri yükleme" tuşuna basıldığında kişinin bilgileri ve fotoğrafları yeni iPhone'a yükleniyor.

Uyumluluk

Iomega SuperHero Yedekleyici ve Şarj Ünitesi iPhone4, 3GS, 3G ve iPod Touch (üçüncü ve dördüncü nesil) ile tam olarak uyumlu.

Yedekleme Hızı

iPhone'unuzu SuperHero dokuna yerleştirdiğinizde, uygulama otomatik olarak açılıyor. (uygulamanın kurulumunu gerçekleşmiş olmanız, iPhone'unuzun tuş kilidinin açık konumda olması ve yerleştirirken ekranda ana sayfanın açık olması şartıyla). Uygulama açıldığında ekranda "Yedekleme 30 saniye içinde başlayacaktır" yazılı bir pencere belirecek ve 30'dan geri sayım başlayacak. Geri sayım tamamlandıktan sonra yedekleme işlemi devreye girecek.

Fotoğraf hafızanızda çekilmiş kaç adet fotoğraf olduğuna bağlı olarak, ilk yedekleme işleminin tamamlanması için komple dolu bir pil yeterli olmayabilir, pilin arada şarj edilmesi gerekebilir. Ancak ilk yedekleme yapıldıktan sonra, güncellemeler çok daha kısa sürede tamamlanıyor.