BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bisiklet kenti için ilk adım

Avrupa'da çok yaygın olan bisiklet kullanımının ülkemizde de yaygınlaştırılması için turizm kentinde çalışmalar başladı.

Abone ol

Antalya'nın bisiklet kenti olması için ilk adım atıldı. Şehrin kuzeyden merkeze doğru  bisiklet yolu tasarımı için çalışmalara başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının, Bisikletli Ulaşım Projesi kapsamında düzenlediği ve üç gün süren 'Antalya Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı' sona erdi. Bisiklet yollarını destekleyen grupların ve bisiklet güzergahı üzerindeki mahalle muhtarlarının katıldığı çalıştayda, bisikletli ulaşım projesinin süreçleri hakkında bilgi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Nurettin Tonguç, Antalya'nın bisiklet kullanımı için çok elverişli bir şehir olduğunu belirtti. ''Antalya, bisiklet yolu konusunda ilk adımı atıyor. Antalya, bisiklet kullanımı için en uygun yer. Amacımız, bisikleti ulaşım aracı olarak kabul ettirmek. Yapacağımız düzenlemelerle bisikleti kullananlara güvenli yolları  hazırlayacağız'' dedi.

Pilot bisiklet güzergahı olarak Çallı kavşağından başlayarak Turgut Reis Caddesi, Teomanpaşa Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi belirlendi.