BIST 10.634
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.427,24
HABER /  GÜNCEL

'İran'da 200 gösterici tutuklandı'

Ülkedeki muhalif internet siteleri, başkent Tahran ve İsfahan şehirlerinde, muhalif liderler Musavi ve Kerubi'nin hapsedilmesini proteso eden iki yüzden fazla göstericinin tutuklandığını bildirdi.

Abone ol

İran'ın başkenti Tahran'da gösteri yapmak üzere toplnana ikiyüz kişilik grubun emniyet güçler tarafından tutuklandığı bildirildi.

Ülkedeki muhalif internet sitelerine göre, Tahran'ın farklı noktalarında bir araya gelen göstericiler polis kuvveteri tarafından çevrelendiler ve gözaltına alındılar.

İnternet siteleri polislere sivil kıyafetli gizli polislerin de yardımcı olduklarını bildirdi.

Ayrıca İran'ın İsfahan şehrinde de kırk kişinin tutuklandığı haberleri elimize ulaşıyor.

Ülkede bugün yaşandığı iddia edilen tutuklama ve gözaltılar bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

İran'da dün de başkent Tahran'da protesto gösterileri düzenleyen muhalifler dağıtılmak için göz yaşartıcı gaz kullanılmıştı.

Musavi ve Kerubi gerilimi

İran'daki muhalefet grupları dün hapsedildiklerinin iddia ettikleri muhalif liderler Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Karubi'nin serbest bırakılması için protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulunmuşlardı.

İki muhalif aktörün aileleri dün yaptıkları açıklamada Musavi ve Kerubi'nin göz hapsinde oldukları evlerinden alınıp, cezaevine konulduklarını söylemişlerdi.

İran hükümeti ise muhalefet liderlerinin hapsedildiklerini yalanladı.

Musavi ve Kerubi, Mısır cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan Mısırlılar'la dayanışma içinde olunması çağrısı yapmalarının ardından "vatana ihanetle" suçlanmışlardı.

İran'da muhalif Yeşil Hareket, protesto gösterilerinin sürmesi çağrısında bulunuyor.