BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  GÜNCEL

İnternette suikast kursu!

Bazı internet sitelerinde bir suikastın nasıl düzenleneceğinin ayrıntılı anlatılması üzerine hükümet alarma geçti...

Abone ol

Sanal alemde şiddetin önü alınamıyor. Bazı internet sitelerinde bir suikastın nasıl düzenleneceğinden bomba yapımına kadar ayrıntılı bilgiler veriliyor

Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla 4 binin üzerinde internet sitesine erişimin engellenmesine rağmen, her gün onlarcası kurulan yeni siteler, dehşet saçıyor. Türkiye’de son günlerde artan terör olayları, okullarda ve gençler arasında dikkat çekici boyutlara ulaşan şiddet, tartışılmaya devam ederken, isteyen herkesin sadece tuşlara basarak ulaşabileceği bilgilerin denetimsizliği sorgulanıyor. Bazı internet sitelerinde silahlı saldırıdan sorgu tekniklerine kadar ayrıntılı bilgiler verilirken bazılarında ise basit araç ve gereçlerle bomba yapımı hakkında bilgiler veriliyor.

Bakan Yıldırım harekete geçti
ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım da geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada konunun ciddiyetine dikkat çekerek “ Elektronik ortamda işlenebilecek suçların önlenmesine dair kanun tasarısı, en kısa zamanda, komisyonlarda, genel kurulumuzda görüşülecek ve yakın gelecekte büyük tehdit oluşturan bu alanın kontrol edilmesi imkanı sağlanmış olacaktır. Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil edebilecek, sanal ortamda işlenmesi mümkün konuları tarayıp gerekli tedbirleri alacaktır. Bunun için Telekomünikasyon Kurumu Başkanlığı’nda bir birim oluşturuluyor.” dedi.

Kaynak: Akşam