BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  GÜNCEL

Sanatçılar Agos sattı

Sanatçı ve aydınlar, Agos gazetesiyle dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için Agos gazetesi sattı.

Abone ol

Sanatçı ve aydınların aralarında bulunduğu 100 kişi, Agos gazetesiyle dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için Agos gazetesi sattı.

Aralarında sanatçı ve aydınların bulunduğu 100 kişi, Agos gazetesi özel sayısıyla Taksim Meydanı'nda toplandı. "Hrant Dink öldü, Agos hala yaşıyor" sloganlarını atan topluluk Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüdü. Gurup üyeleri yürüyüş sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar ise 3 YTL'ye satılan gazetelerden 2'şer tane aldı.

Gazete satarak Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na dönen gurup adına bir basın açıklaması yapıldı. Aralarında Ahmet Ümit, Celal Başlangıç, Oya Baydar gibi sanatçı ve aydınların bulunduğu gurup adına konuşan sanatçı Zeynep Tanbay, "Biz Agos ile dayanışma için buradayız. 5 bin gazete ile buraya geldik. Agos'un Dink anısına özel sayısının çoğunu sattık" dedi.

Çevrede güvenlik önlemleri alınırken basın açıklamasının ardından gurup üyeleri sessizce dağıldı.

Ön sayfasında "Umuda Uçtu" başlığı bulunan Agos gazetesinin Hrant Dink anısına yayınladığı 24 sayfalık özel sayıda Dink'in fotoğrafı güvercinlerle birlikte yer aldı.