BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnternete güven gelecek

Türk Telekom, Diyarbakır'da "Güvenli İnternet Güvenli Gelecek" konulu bir panel düzenlendi.

Abone ol

Türk Telekom Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Elektrik Mühendisleri Odası Şubesi ve İnternet Odası Başkanlığı işbirliği ile Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplantıda Diyarbakır'da internet sorunları ele alındı.

Bir açıklama yapan Türk Telekom Bölge Müdürü Muhammet Katmer, "İlimiz genelinde 40 binin üzerinde internet kullanıcısı var. İnternet doğru kullanıldığı halde ülkenin ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Ancak kötü amaçlarla kullanıldığı zaman her türlü suç teşkil edecek işlemlerde kullanılarak gerek kullanıcılar gerekse etkilenen şahıslar açısından büyük olumsuzluklara neden olabilmektedir. Bu nedenle aileler çoçuklarının bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamaları için bilgisayarlarına koruyucu programlar yüklemelidirler" dedi.

Toplantıya Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen katılan Dr. Sıdık Ekici ise, "Çağmıza hızlı bir şekilde bilgi erişimi gerekmektedir. Fakat bu doğrultuda güvenlik gözardı edilecek bir husus olmadığından, Diyarbakır Valiliği'nce oluşturulan ve Emniyet Müdürlüğü Ruhsat İşlemler Şube Müdürlüğü'nce koordine edilen İnternet Salonlarını Denetim Komisyonu ilgili salonlara güvenlik ve asayiş bakımından denetimlerini titizlikle sürdürecektir" şeklinde konuştu.