BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de anayasa atılımı

AK Parti, Anayasada yapılacak kısmi bir değişikliği gündemine almaya hazırlanıyor.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasada değişiklik yapılmasının ''milletin arzusu'' olduğunu belirterek, ''AK Parti, bu arzuya uygun hareket edecek'' dedi.

Anayasada yapılacak kısmi değişikliğin Meclis zeminine bir konsensüsle getirilmesini istediklerini ancak böyle bir konsensüs sağlanamaması halinde halkoyuna başvurulma imkanı olduğunu ifade eden Bozdağ, ''gerekirse bu imkanın da kullanılacağını'' kaydetti.

''Dileğimiz; bir referanduma gerek kalmadan Meclis çatısı altında sağlanacak uzlaşıyla, halkın ihtiyaç ve beklentisine uygun olarak Anayasa değişikliklerini yapmaktır'' diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

''Muhtemelen önümüzdeki günlerde Anayasada yapılacak değişiklikler konusu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yapılacak değişiklikler, muhalefet ile birlikte uzlaşıyla oluşturulabilir, eğer muhalefet bu konuda yaklaşım gösterirse...Veya hazırlanacak taslak metinler üzerinden bir çalışma yapılabilir. Bu durumda da eksiklikler, öneriler veya ilave edilecek konular ele alınabilir. Sonuçta konu, üzerinde uzlaşılacak bir noktaya götürülür. Türkiye'nin böyle bir uzlaşıya ihtiyacı var.''